Παρασκευή 26 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ
Πετάνε έξω τις βιοτεχνίες

Με πρόσχημα την «ανάπλαση», κυβέρνηση, Δήμος και Νομαρχία διώχνουν τις βιοτεχνίες από το Μεταξουργείο, το οποίο γεμίζει με «μπουζουξίδικα», τα οποία προφανώς ενοχλούν ...λιγότερο από τις βιοτεχνίες και «αναβαθμίζουν» την περιοχή. Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας με τον γενικό γραμματέα του Β. Λιαμέτη (και πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Συνεργείων Αυτοκινήτων) και η ΓΣΕΒΕΕ με τον πρόεδρό της Δ. Ασημακόπουλο χρησιμοποίησαν χτες έντονες εκφράσεις για την επαπειλούμενη εκδίωξη, τις αμέσως επόμενες μέρες, 36 συνεργείων αυτοκινήτων από την περιοχή. «Μολών λαβέ», είπε ο Β. Λιαμέτης.

Ωστόσο, από το ιστορικό προκύπτει ότι οι τρεις φορείς μέχρι σήμερα περιορίστηκαν σε επιστολές, συναντήσεις και προσπάθειες προσέγγισης των υπουργών, και τώρα 20 μέρες πριν λήξει η προθεσμία απομάκρυνσης των συνεργείων (σύμφωνα με το Πολεοδομικό Διάταγμα 616Δ/19.9.98) δηλώνουν ότι «θα χυθεί αίμα». Ο αντινομάρχης Χ. Πασβαντίδης, παίζοντας προφανώς αντιπολιτευτικό παιχνίδι, σημείωσε ότι ...«όσο περνάει από το χέρι του» δε θα υπογράψει τη σχετική απόφαση.

Ο Μπ. Μηνάς, μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου και στέλεχος της ΔΗΚΕΒΕ, τόνισε ότι η υπόθεση αφορά και τον Βοτανικό και άλλες περιοχές και ότι έξω από τα συνεργεία πρέπει να βρεθούν αλληλέγγυοι όλοι οι κλάδοι της βιοτεχνίας και χιλιάδες ΕΒΕ. Ασκησε κριτική για τον μέχρι τώρα χειρισμό του θέματος από τους φορείς και τόνισε ότι δεν εφαρμόζεται από την κυβέρνηση ο νόμος για τη δημιουργία Βιοτεχνικών Πάρκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ