Σάββατο 27 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Επιμονή Μπους παρά τις αντιδράσεις

Οτι απέμεινε από την έκρηξη στη Βαγδάτη

Associated Press

Οτι απέμεινε από την έκρηξη στη Βαγδάτη
ΒΑΓΔΑΤΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την πορεία των ΗΠΑ στο θέμα του Ιράκ εμφανίζονται οι δύο ένοικοι του Λευκού Οίκου, αγνοώντας χαρακτηριστικά τη λαϊκή κατακραυγή, τις αντιρρήσεις του Κογκρέσου και την αιματηρή πραγματικότητα που έχουν δημιουργήσει στη χώρα όπου εισέβαλε ο αμερικανικός στρατός το 2003. «Αυτός που αποφασίζει είμαι εγώ», είπε, σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Τζορτζ Ου. Μπους σε συνεργάτες του στο Λευκό Οίκο, ενώ ο Ντικ Τσένι έλεγε στο CNN την Πέμπτη (πρώτες πρωινές ώρες χτες ώρα Ελλάδας) πως «δε θα μας σταματήσει» μια απόφαση του Κογκρέσου εναντίον της αύξησης των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Στο μεταξύ, οι κριτικές στη «νέα στρατηγική» Μπους γίνονται όλο και πιο οξείες: η απόφαση του προέδρου να επιτεθεί ταυτοχρόνως εναντίον του Στρατού Μάχντι του Μοκτάντα αλ Σαντρ, της αλ Κάιντα και των Σουνιτών φανατικών, και της σουνιτικής αντίστασης που όμως έχει κοσμικά χαρακτηριστικά -- σε «τρία μέτωπα» -- χαρακτηρίστηκε από έναν στρατιωτικό αναλυτή, τον συνταγματάρχη ε.α. Ντάγκλας Μακγκρέγκορ, ως «σφάλμα χιτλερικών διαστάσεων» (!).

Ταυτόχρονα, ο Μπους έδωσε εντολή, σύμφωνα με την εφημερίδα The Washington Post, να αντιμετωπίζονται «διά της ισχύος» οι Ιρανοί που «επιχειρούν να εξαπολύσουν επιθέσεις μέσα στο Ιράκ» -- κάτι που ανοίγει την πόρτα σε αμερικανικές επιθέσεις εναντίον Ιρανών εντός του Ιράκ.

Και ενώ η Νάνσι Πελόσι βρισκόταν στη Βαγδάτη για περιήγηση (στην Πράσινη Ζώνη), βόμβα σε αγορά λαχανικών της Βαγδάτης σκότωνε 15 ανθρώπους και τραυμάτιζε 55, βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη Μοσούλη σκότωνε 7 ανθρώπους και τραυμάτιζε 17, ενώ το κλίμα προετοιμαζόταν για μεγάλη σφαγή τη Δευτέρα -- όταν οι σιίτες γιορτάζουν την Ασούρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ