Σάββατο 27 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επίθεση αυτοκτονίας σε αμερικανικό ξενοδοχείο

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.- Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που ήταν ζωσμένος έξω από το ξενοδοχείο «Μάριοτ» του Ισλαμαμπάντ χθες, σκοτώνοντας έναν φρουρό που τον εμπόδισε να εισέλθει στο ξενοδοχείο και τραυματίζοντας άλλα πέντε άτομα, σύμφωνα με δηλώσεις του Αφταμπ Σερπάο, υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης υπό τον πραξικοπηματία στρατηγό και λεγόμενο «πρόεδρο» της χώρας, Περβέζ Μουσάραφ. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που τα τζάμια πολλών αυτοκινήτων στην περιοχή έγιναν θρύψαλα, ενώ ο τοίχος της πρόσοψης του κτιρίου γέμισε αίμα και ανθρώπινα υπολείμματα.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή και να αποφεύγουν περιοχές της πακιστανικής πρωτεύουσας.

Στο μεταξύ, στην επαρχία του Βορειοδυτικού Συνόρου, φερόμενοι ως αυτονομιστές άνοιξαν πυρ και σκότωσαν έναν αστυνομικό χθες.

Ενώ, επίσης χθες, ο Χάλιντ Χαουάτζα, μέλος μιας οργάνωσης που προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, εξαφανίστηκε, όπως κατήγγειλαν μέλη της οικογένειάς του. Ο Χαουάτζα ερευνούσε τις «μυστικές συλλήψεις» από τις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν, σύμφωνα με δηλώσεις μελών της οικογένειάς του, που πιθανολογούν ότι πρόκειται για απαγωγή, που έκαναν, ακριβώς, οι μυστικές υπηρεσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ