Τρίτη 8 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ηθική της κλοπής

Μαθήματα... ηθικής, γύρω από το χρηματιστήριο και τη συνεχή πτώση του, καμώνονται πως ανταλλάσσουν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι εκπρόσωποι, δηλαδή, των κομμάτων που επί μήνες τώρα ο ένας προσπαθεί να πείσει αφ' ενός για την αναξιοπιστία του άλλου και αφ' ετέρου για τη δική του προσφορά στο χρηματιστηριακό τζόγο.

Μπορεί από την «κόντρα» αυτή να έρχονται στην επιφάνεια διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία για το πώς και ο ένας και ο άλλος διεξάγουν το ανούσιο και μικροπολιτικό τους παιχνίδι με όπλο τους χιλιάδες ανυποψίαστους πολίτες, που από κοινού έσπρωξαν στην οδό Σοφοκλέους, όμως σε κάθε περίπτωση κανείς τους δε μιλάει για την ουσία του θέματος.

Για το γεγονός, δηλαδή, πως ο ναός του χρήματος, στον οποίο υποκλίνονται και προσκυνούν και οι δυο τους, είναι ένας μηχανισμός αυτόματης αποτελεσματικής και... παπατζίδικης μεθοδολογίας μεταφοράς κεφαλαίων στα χέρια της άρχουσας τάξης. Απλή, αλλά αποστομωτική απόδειξη γι' αυτό είναι ότι την ίδια ώρα που στο προσκήνιο είχαμε τους... πολιτικούς ψευτοκαυγάδες, κατά το 1999 όταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπόσχονταν από κοινού μεγαλύτερα κέρδη στους «μικροεπενδυτές», οι τραπεζίτες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, που έχουν τις εταιρίες τους στη Σοφοκλέους, εισέπραξαν από το Χρηματιστήριο, κατακλέβοντας οριστικά και αμετάκλητα τους χιλιάδες νεομυημένους, 4,6 τρισεκατομμύρια δραχμές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ