Τρίτη 8 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να δυναμώσουμε το αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο

Αύριο, στις 7.30 μ.μ., στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης η συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ και της ΝΔΕ για τη μαύρη επέτειο των 55 χρόνων από τη ρίψη ατομικής βόμβας σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι

6 και 9 Αυγούστου 1945. Μέσα σε τρεις μέρες η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι ισοπεδώνονται από τη ρίψη της ατομικής βόμβας και περνούν στην ιστορία ως τα θύματα του μεγαλύτερου εγκλήματος του αμερικανικού ιμπεριαλισμού εναντίον της ανθρωπότητας. Με αφορμή τη συμπλήρωση 55 χρόνων από το πυρηνικό ολοκαύτωμα, αύριο Τετάρτη 9 Αυγούστου, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη» καλούν το λαό της Αθήνας και του Πειραιά, στις 7.30 μ.μ., στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Τον καλούν με τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση «να τιμήσει τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος καινα καταδικάσει τα φοβερά εγκλήματα των ιμπεριαλιστών κατά της ανθρωπότητας», να απαιτήσει «τη ριζική κατάργηση των πυρηνικών όπλων, το σταμάτημα του προγράμματος του Πολέμου των Αστρων των ΗΠΑ», αλλά και «να Φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές και αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, να φύγουν τα πυρηνικά όπλα από τον Αραξο, να αποκρουστούν τα ΝΑΤΟικά σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου και του Αιγαίου».

Τραγικός απολογισμός

Ο απολογισμός της ρίψης των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι υπήρξε τραγικός. Οπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η ΕΕΔΥΕ, «εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι των δυο πόλεων σκοτώθηκαν ακαριαία ή πέθαναν αργότερα, με μαρτυρικό θάνατο. Χιλιάδες παιδιά τα μεταγενέστερα χρόνια γεννήθηκαν ανάπηρα ή τέρατα».

Και συνεχίζει: «Στα 55 χρόνια που πέρασαν από τότε, ολόκληρη η ανθρωπότητα πλήρωσε ακριβά τις συνέπειες του ψυχρού πολέμου που εγκαινίασαν οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές. 55 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα, οι ιμπεριαλιστές εξακολουθούν να τρομοκρατούν και να δολοφονούν τους λαούς προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους».

Ελλοχεύει ο ίδιος κίνδυνος

Η απειλή του πυρηνικού ολέθρου εξακολουθεί να υπάρχει, αφού σήμερα υπάρχουν στον κόσμο περίπου 30.000 πυρηνικές κεφαλές. «Οι ΗΠΑ - υπογραμμίζει η ΕΕΔΥΕ - κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών, διατηρούν πάνω από 300 πυρηνικές βόμβες στην Ευρώπη, κάποιες απ' αυτές και στη ΝΑΤΟική βάση στον Αραξο».

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει την κούρσα των εξοπλισμών στην οποία έχουν επιδοθεί οι πυρηνικές δυνάμεις, αλλά και το νέο πυρηνικό πρόγραμμα του ΝΑΤΟ και την απόφαση της ΕΕ για τη δημιουργία ευρωστρατού. Καταγγέλλει ακόμα την ελληνική κυβέρνηση, η οποία, «πιστή στην πολιτική της ΝΑΤΟικής υποτέλειας, καλεί και πάλι τον ελληνικό λαό να πληρώσει με τον ιδρώτα του ένα νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα τεσσάρων τρισ. δραχμών, προσφορά και στήριγμα στα αποσταθεροποιητικά και επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ κατά των λαών της περιοχής».

«Μπροστά σε αυτή την κατάσταση - καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ - οι αντιιμπεριαλιστικοί και αντιπολεμικοί αγώνες αναπτύσσονται και δυναμώνουν. Δυναμώνουν το αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό μέτωπο. Αυτό θα βάλει φρένο σήμερα. Αυτό θα τσακίσει αύριο τη νέα ιμπεριαλιστική τάξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ