Τρίτη 8 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάλεσμα συσπείρωσης και πάλης στους αγρότες της περιοχής

Κάλεσμα συσπείρωσης και πάλης εναντίον στο ξεκλήρισμά τους και ενίσχυσης του ΚΚΕ και της προσπάθειας για τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου πάλης, απευθύνει με ανακοίνωσή της στους αγρότες της περιοχής η Κομματική Οργάνωση Ανατολικής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση κάνει απολογισμό του χρόνου που μεσολάβησε από τις εκλογές και υπογραμμίζει: «Εβαλαν τη χώρα στη ζώνη του ευρώ, εδραιώθηκε η ΝΑΤΟκρατία, εξαγγέλθηκαν νέα αντεργατικά μέτρα, ρυθμίσεις για τη δημόσια διοίκηση και την υγεία. Αποπειράθηκαν να διχάσουν το λαό, σε συνεργασία με την Εκκλησία, για το θέμα των ταυτοτήτων. Δυναμώνουν τον αυταρχισμό, επιτίθενται με όλα τα μέσα στο ΚΚΕ και όσους αμφισβητούν την πολιτική τους».

Αναφορικά με τα προβλήματα των αγροτών σημειώνεται: «Το λάδι μένει απούλητο και η τιμή του εξευτελιστική. Οι μεγαλέμποροι τρίβουν τα χέρια τους. Τα υπόλοιπα προϊόντα επίσης πλήττονται, στις δόξες του είναι μόνο το χασίς για να αποκοιμίζεται η νεολαία της χώρας. Τα χρέη και οι ασφαλιστικές εισφορές κυνηγάνε τον αγρότη. Η παραγωγή βρίσκεται στο έλεος της πυρκαγιάς, της ξηρασίας, της πλημμύρας και της παγωνιάς, καθώς υποδομές και αποζημιώσεις είναι ανύπαρκτες ή καθυστερούν. Λεφτά για τους αγρότες και την ύπαιθρο δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως για να φτιαχτεί η ΝΑΤΟική βάση στη Μεσσήνη».

Η ΚΟ τονίζει πως τα βάσανα των αγροτών έχουν την ίδια ρίζα με αυτά των εργατοϋπαλλήλων και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων, απορρέουν από την προσαρμογή της χώρας στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα. Καταγγέλλει την κυβέρνηση που διαφυλάσσει τα συμφέροντα μιας χούφτας πολυεθνικών. Καλεί το λαό της περιοχής να αντισταθεί και να παλέψει μαζί με τους εργάτες εναντίον αυτής της πολιτικής.

Καλεί τους αγρότες της περιοχής συγκεκριμένα να: «Οργανώσουν και να αναπτύξουν μια ενωμένη, αποφασιστική, συντονισμένη πάλη με αιτήματα και πλαίσιο που θα απαιτεί ριζικές λύσεις. Να ανασυγκροτήσουν το κίνημά τους, να αποκαταστήσουν την αγωνιστική του ενότητα, να καταργήσουν στην πράξη τη διάσπαση και τη νοθεία. Να αναλάβουν πρωτοβουλίες για ένα Σύλλογο, μία Ομοσπονδία, μία Συνομοσπονδία».

Τους καλεί ακόμα να αλλάξουν τους συσχετισμούς στους συνεταιρισμούς και τους συλλόγους, υπέρ της ΛΑΕ, της παράταξης που ακολουθεί γραμμή αγωνιστικής συσπείρωσης, ενώ σημειώνει πως «αλλιώς θα αντιμετώπιζε ο αγρότης την αντιαγροτική επίθεση αν δεν όριζαν την τύχη του κινήματός του οι εργατοπατέρες των ηγεσιών των ΓΕΣΑΣΕ-ΣΥΔΑΣΕ-ΠΑΣΕΓΕΣ».

Τέλος, οι αγρότες καλούνται να ενισχύσουν με πείσμα το ΚΚΕ, που εργάζεται για το αντίπαλο δέος, για τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου κατά του ιμπεριαλισμού και των μονοπωλίων, για τη λαϊκή εξουσία που θα ανασυγκροτήσει τη χώρα και την αγροτική της οικονομία, θα κάνει πράξη τον παραγωγικό συνεταιρισμό και θα αναγεννήσει την ύπαιθρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ