Τρίτη 8 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
Σωτηρία με τα λάβαρα της Ορθοδοξίας...

Τη μέρα του γιορτασμού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, που ήταν η Κυριακή, επέλεξε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος για το δικό του κήρυγμα «σωτηρίας» του λαού με σημαία την Ορθοδοξία. Εξαπέλυσε, κατά το κυριακάτικο κήρυγμά του την Κυριακή στο ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Μοσχάτο, πυρά κατά «των εκσυγχρονιστών, που παραμελούν τις παραδόσεις μας», καλώντας τους πιστούς να σηκώσουν «στο όνομα του Χριστού τα λάβαρα της αντίστασης». «Ζούμε, είπε, το δίλημμα να υποταχθούμε ως Εκκλησία στο λόγο των κρατούντων ή στο όνομα του Θεού να άρουμε τα λάβαρα της αντίστασης».

Ο Αρχιεπίσκοπος καταφέρθηκε ακόμα εναντίον των πολέμιων της Εκκλησίας, τους οποίους χαρακτήρισε «σκοταδιστές» και «οπισθοδρομικούς», και σημείωσε ότι αυτοί έρχονται και παρέρχονται. Ζήτησε δε από τους πιστούς να θέτουν πάνω από ανθρώπινους λόγους το λόγο του θεού, θέτοντας, κατ' αναλογία, το δικό του λόγο, που υποτίθεται αντιπροσωπεύει τον θεό, υπεράνω του λόγου των ανθρώπων. Προέτρεψε ακόμα τους πιστούς, μέσω των όσων είπε σε έναν νέο ιερέα που χειροτόνησε, να έχουν «ψηλά τα λάβαρα της Ορθοδοξίας και της πίστεως, αφού η πρόοδος χωρίς τον Χριστό είναι προσχηματική πρόοδος».

Την ίδια ώρα, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο Τύπο, βάλλει κατά του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, αναφέροντας ότι τηρεί στάση «μητριάς παρά μητέρας» απέναντι στην Εκκλησία της Ελλάδος με αφορμή το θέμα των ταυτοτήτων. Επίσης, χαιρετίζει την προσκόλληση του Αρχιεπισκόπου στη γραμμή που χάραξε η Ιεραρχία, «διακηρύσσοντας με ευθύτητα και παρρησία ότι ο αγώνας της Εκκλησίας υπέρ της αλήθειας και της ζωής είναι αταλάντευτος μέχρι τέλους». Επισημαίνεται ότι από το Σεπτέμβρη, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος θα συμμετέχει στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο υπό τη νέα της σύνθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ