Τρίτη 6 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
«Μπλόκαραν» το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Το δρόμο έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, έκλεισαν χτες το πρωί με τα αγροτικά μηχανήματα και τα τρακτέρ τους αγρότες της Χαλκιδικής, που διαμαρτύρονταν για τα υψηλά πρόστιμα που τους επέβαλε η ΔΕΗ. Πριν το μεσημέρι άνοιξαν την οδό Αγ. Δημητρίου, αλλά τα τρακτέρ παρέμεναν παρατεταγμένα κατά μήκος του δρόμου. Αύριο, τριμελής αντιπροσωπεία των αγροτών, θα επιδιώξει συνάντηση στην Αθήνα με τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Το μεσημέρι εκπρόσωποι των αγροτών συναντήθηκαν με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γ. Καλαντζή, από τον οποίο ζήτησαν να μεσολαβήσει για να ρυθμιστεί το χρέος τους προς τη ΔΕΗ, για καταναλώσεις της περιόδου 1999-2003. Μετά τη συνάντηση - στην οποία παρέστη και ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Αγγελος Τζέκης - ο υπουργός υποσχέθηκε (για μια ακόμη φορά) σύντομη λύση δηλώνοντας πως «η πολιτεία θα κάνει αυτό που πρέπει, πάντα μέσα στα όρια του νόμου και πιστεύω ότι τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα έχουμε βρει λύση».

Οι αγρότες εξακολούθησαν και χτες να κρατούν κλειστό τον κόμβο της Νέας Τρίγλιας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ