Τρίτη 6 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΗΓΕΣΙΑ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ
Μακριά από τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς

Μακριά από τα προβλήματα και τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς βρίσκεται η ηγετική ομάδα των αγροτοσυνδικαλιστών της ΝΔ, που χτες πήγε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα «αιτήματα» που τέθηκαν κινούνται στο πλαίσιο της αντιαγροτικής πολιτικής της νέας ΚΑΠ και βασικά αφορούν τα συμφέροντα κάποιων μεγαλοαγροτών, ενώ μερικά είναι και αβανταδόρικα προς την πολιτική της κυβέρνησης. Ως κράχτης εμφανίζεται η αύξηση του συντελεστή επιστροφής του ΦΠΑ, αλλά υπάρχουν και αιτήματα όπως: Μητρώο αγροτών για τη διαχείριση των δικαιωμάτων - εθνικού αποθέματος - αγοραπωλησιών και διαχείριση επιδοτήσεων υπέρ του παραγωγού και όχι για τους δήθεν καλλιεργητές. Τούτα εδώ σημαίνουν πως η ηγεσία των αγροτοσυνδικαλιστών της ΝΔ θέλει να πάρουν οι μεγαλοαγρότες και τις επιδοτήσεις από τους μικρομεσαίους αγρότες που η νέα ΚΑΠ και η αποδέσμευση και οι εξευτελιστικές τιμές τους βγάζουν εκτός παραγωγικής διαδικασίας. Δεν τους ενδιαφέρει αν οι ψευτοεπιδοτήσεις αυτές δόθηκαν ως επιδόματα ανεργίας για μικροαγρότες που δε θα μπορούν πλέον να παράγουν. Δεν τους ενδιαφέρει επίσης αν οι περισσότεροι μικρομεσαίοι αγρότες εξαναγκάζονται να έχουν και εξωγεωργική δουλιά για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Θέλουν να μαζέψουν και αυτωνών τις επιδοτήσεις. Επίσης το αίτημα για το εργοστάσιο βιοαιθανόλης αποτελεί μέρος της πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία αφού εφάρμοσε τις ολέθριες αποφάσεις της ΕΕ, οδήγησε την τευτλοκαλλιέργεια και την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης σε δραματική συρρίκνωση, τώρα υπόσχεται, για άλλοθι, εργοστάσια βιοαιθανόλης. Ακόμα, για παράδειγμα, πόσους και ποιους αφορά ένα αίτημα για μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για τα ψυκτικά - συσκευαστικά από 19% σε 9%; Κι αν το κάνει αυτό η κυβέρνηση, θα αποτελεί επιτυχία;.. Το σίγουρο πάντως είναι πως οι μικρομεσαίοι αγρότες δε χρειάζεται να ακολουθήσουν αυτούς τους κυρίους.

Χτες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η ηγεσία των αγροτοσυνδικαλιστών της ΝΔ είχε πολύωρη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Μετά το τέλος της και οι δύο πλευρές δήλωσαν πως είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση. Ο Κοκκινούλης ανέφερε πως θα συνεχιστεί κανονικά το αγωνιστικό πρόγραμμα... και πως θα ξανακουβεντιάσουν. Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε πως μέχρι τέλος Φλεβάρη θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τις ζημιές του φθινοπώρου και το υπόλοιπο των επιδοτήσεων, ενώ για το θέμα του ΦΠΑ τους παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτεί υποταγμένο αγροτικό κίνημα (2010-01-24 00:00:00.0)
Ο αγώνας της αγροτιάς (2010-01-05 00:00:00.0)
Χωρίς μικρομεσαίους αγρότες (2008-04-01 00:00:00.0)
Από άρνηση σε άρνηση (2007-03-07 00:00:00.0)
Αιτήματα για ποιον; (2007-03-06 00:00:00.0)
Ξανά στους δρόμους του αγώνα (2007-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ