Τρίτη 6 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στον τουρισμό ... το μέλλον της Ελλάδας!

Το πλαίσιο της τουριστικής πολιτικής που υπηρετεί η κυβέρνηση - όπως παρουσιάστηκε και σε χτεσινή εκδήλωση - βρίσκεται μακριά από τα συμφέροντα του εργαζόμενου ελληνικού λαού

Βασισμένη στο πολιτικό ψεύδος ότι «από την τουριστική ανάπτυξη κερδίζουμε όλοι», η κυβέρνηση ταύτισε χτες το μέλλον της χώρας με την τουριστική ανάπτυξη, προσεγγίζοντας τα συμφέροντα του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου ως ...εθνικό «ιδεώδες» και την εκμετάλλευση των εργαζομένων του τουρισμού ως απαραίτητη ...εθνική θυσία!!! Στο «1ο Πανελλήνιο Φόρουμ» για τον τουρισμό σχετικά με την «Τουριστική Χάρτα 2007» (παραβρέθηκε και χαιρέτισε και ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής), η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φ. Πάλλη - Πετραλιά υποστήριξε πως «μετά την ΟΝΕ ο τουρισμός είναι ο νέος μετρήσιμος εθνικός στόχος», ενώ οι υπουργοί Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Αιγαίου και άλλοι παράγοντες έκαναν λόγω περί ευημερίας «όλων» μέσω του τουρισμού. Από το ίδιο βήμα, δόθηκε η ευκαιρία στους εκπροσώπους των επιχειρηματιών του τουρισμού να εκφράσουν, μέσω των φορέων τους, ξανά τα αιτήματά τους σε ένα δεκτικό περιβάλλον, παρουσία εργαζομένων στον τουρισμό, υπαλλήλων των αρμόδιων υπηρεσιών και μαθητών των τουριστικών σχολών, που επιστρατεύτηκαν, θέλοντας και μη, ως ακροατήριο.

«Η ευημερία των πολιτών και η σύγχρονη Ελλάδα περνούν από τον τουρισμό», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, η υπουργός που δε δίστασε να εξευτελίσει τις έννοιες της φιλοξενίας και της υπερηφάνειας για την ομορφιά της χώρα μας, μετατρέποντάς τις σε προσόντα και προϋποθέσεις πλουτισμού. Για λίγους όμως, καθώς τόνισε ότι «θέλουμε τουρισμό υψηλής ποιότητας και υψηλών εισοδημάτων» και ανέλυσε μια πολιτική που διασχίζει τις ενισχυμένες επιδοτήσεις προς τους μεγαλοεπενδυτές για να φτάσει στη θριαμβολογία για την παραχώρηση των δημόσιων τουριστικών «φιλέτων» στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ο Κ. Καραμανλής, μιλώντας για τον «καθοριστικό ρόλο του τουρισμού στην ελληνική οικονομία», έκανε λόγο για «σεβασμό» στο περιβάλλον. Η υπουργός ανέλαβε την ...εκλαΐκευση της θέσης, εκφράζοντας την ελπίδα για πλήρη κατάργηση της «γραφειοκρατίας» που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές (η οποία όλως τυχαίως περιλαμβάνει «αντιαναπτυξιακές» περιβαλλοντικές απαιτήσεις). Η υπουργός, αφού εξίσωσε τον τουρισμό με μηχανή που «κόβει» λεφτά, θυμήθηκε τις ...«κοινωνικές προεκτάσεις» του και έκανε λόγο για «διανομή κοινωνικού πλούτου» και «δικαίωμα ζωής», που θεώρησε ότι ικανοποιούνται από την κυβέρνηση με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, το οποίο υλοποιείται στη λογική της επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν και της περαιτέρω ενίσχυσης ορισμένων καταλυμάτων.

Ανακοινώθηκε επίσης η δημιουργία παραλιακής ζώνης περιπάτου για να αποκτήσει η Αττική «αστικό μέτωπο» με τη ...θάλασσα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο,τι ζητούν οι επενδυτές... (2013-12-14 00:00:00.0)
Για το... περιβάλλον (2007-12-16 00:00:00.0)
Συνεργασία με Ταϊλάνδη (2006-09-06 00:00:00.0)
Ολα για την «ανταγωνιστικότητα» (2006-03-04 00:00:00.0)
Εισβολή σε παρθένες περιοχές (2005-03-16 00:00:00.0)
Κινούνται τα γρανάζια υπέρ του κεφαλαίου (2004-09-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ