Τρίτη 6 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΗΓΕΣΙΑ ΟΤΟΕ
«Αντιπολίτευση» για το θεαθήναι

Με άσφαιρα πυρά και παντελώς ακίνδυνους για το τραπεζικό κεφάλαιο ελιγμούς, η ηγεσία της ΟΤΟΕ επιχειρεί να πείσει για την ...παρεμβατικότητά της σε ό,τι αφορά τις κυοφορούμενες συγχωνεύσεις και εξαγορές στο χώρο των τραπεζών. Ο βασικός άξονας του «προβληματισμού» τους και η όλη ...αγωνία τους εστιάζεται στο κατά πόσον οι λεγόμενες εποπτικές αρχές κάνουν καλά τη δουλιά τους, κατά πόσον ελέγχουν και γνωρίζουν τις κινήσεις κεφαλαίων και εμπλεκόμενων τραπεζών. Με αυτό το πλαίσιο, η ηγεσία των τραπεζοϋπαλλήλων προσήλθε στη χτεσινή συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα. Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας σημείωσε πως οι κινήσεις των κεφαλαίων αυτών καθορίζονται από τις κοινοτικές Οδηγίες στο πλαίσιο της Συνθήκης του Μάαστριχτ και της απελευθέρωσης του τραπεζικού συστήματος.

Σύμφωνα με τον Ν. Γκαργκάνα δεν αναμένονται μεγάλου μεγέθους εξαγορές στην ντόπια αγορά και πως η περίπτωση της Εμπορικής Τράπεζας που εξαγοράστηκε από γαλλική τράπεζα ήταν εξαίρεση.

  • Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαγκωνισμοί των τραπεζιτών για την απόσπαση μεριδίων αγοράς. Ο Ομιλος της Μάρφιν σε επίσημη χτεσινή ανακοίνωση ισχυρίζεται πως «αντιμετωπίζει θετικά» την πρόταση εξαγοράς από την «Πειραιώς», θεωρώντας όμως τη σχέση ανταλλαγής μετοχών «εντελώς απαράδεκτη». Ταυτόχρονα, ζητούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα οικονομικά μεγέθη της Πειραιώς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ