Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Στον αγώνα με προοπτική!

Το Σάββατο, στη Λάρισα, η πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ

Μεθαύριο Σάββατο πραγματοποιείται η πανελλαδική σύσκεψη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) στη Λάρισα, όπου θ' αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Στην πανελλαδική σύσκεψη, που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ», καλούνται να συμμετάσχουν Επιτροπές των νομών, Ομοσπονδίες, Αγροτικοί Σύλλογοι και αγρότες απ' όλη τη χώρα.

Με τις κινητοποιήσεις τους οι μικρομεσαίοι αγρότες διεκδικούν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος που προκλήθηκε από την ΚΑΠ και από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ικανοποιητικές κατώτερες τιμές σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, ενίσχυση των συνεταιρισμών για να περιοριστεί η ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων, πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από τον ΕΛΓΑ, που θα επιχορηγείται από το κράτος, επιστροφή ολόκληρου του φόρου που πληρώνουν για την αγορά αγροτικών εφοδίων και μηχανημάτων, άμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, εκτέλεση βασικών αγροτικών έργων υποδομής και έλεγχο των τιμών των αγροτικών εφοδίων και μηχανημάτων για να μειωθεί το κόστος παραγωγής, δωρεάν δημόσια Υγεία και Παιδεία.

Απευθύνοντας κάλεσμα αγώνα στους μικρομεσαίους αγρότες, η ΠΑΣΥ επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη ν' αντισταθούν στη νέα ΚΑΠ και στην αντιαγροτική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που τους ξεκληρίζει και με την πάλη τους να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί μια φιλοαγροτική πολιτική που θ' αναζωογονεί οικονομικά την ύπαιθρο και θα εξασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Κι ενώ οι μικρομεσαίοι αγρότες συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική ξεκληρίσματος, η κυβέρνηση συνεχίζει την επιχείρηση κοροϊδίας τους, ανακοινώνοντας δήθεν μέτρα στήριξής τους. Οπως έκανε χτες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευαγ. Μπασιάκος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι πρόκειται εντός των επόμενων ημερών να καταβληθεί στους βαμβακοπαραγωγούς η προκαταβολή σημαντικού μέρους της συνδεδεμένης ενίσχυσης βαμβακιού. Ισχυρίζεται δε ότι οι επιδοτήσεις δίνονται συντομότατα στους αγρότες, όταν είχε υποσχεθεί ότι θα δοθούν από 1η Δεκέμβρη και όταν ακόμα και οι αποσυνδεδεμένες δεν έχουν δοθεί στο σύνολό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ