Σάββατο 10 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Απώλεια ιστορικού στελέχους του Πορτογαλικού ΚΚ

Για την απώλεια του Σέρζιο Βιλαρίγκες, ιστορικού στελέχους του Πορτογαλικού ΚΚ, η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στο αδελφό κόμμα. Σε αυτό σημειώνεται: «Με μεγάλη συγκίνηση μάθαμε για την απώλεια του συντρόφου Σέρζιο Βιλαρίγκες, που πέθανε στις 8 Φλεβάρη σε ηλικία 92 ετών, ιστορικού στελέχους του Πορτογαλικού ΚΚ και σημαντικής μορφής του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην υπόθεση της εργατικής τάξης, στους αγώνες για ελευθερία, δημοκρατία και το σοσιαλισμό.

Ο Σέρζιο Βιλαρίγκες γνωστός για την ιδιαίτερη συνεισφορά του στην αναδιοργάνωση του Πορτογαλικού ΚΚ τη δεκαετία του '40, και την 32χρονη παράνομη δράση του μέχρι την Επανάσταση των Γαριφάλλων, υπήρξε επί σχεδόν 3 δεκαετίες υπεύθυνος για την "Αβάντε" και τις διεθνείς σχέσεις του Πορτογαλικού ΚΚ.

Αποτίουμε φόρο τιμής σε έναν από τους 152 αντιφασίστες - στη μεγάλη τους πλειοψηφία κομμουνιστές - που πρώτοι εγκαινίασαν το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ταράφαλ. Οπως απέτυχε αυτό "το στρατόπεδο του αργού θανάτου" να διασώσει το μισητό φασιστικό καθεστώς στη χώρα σας, έτσι θα αποτύχει η σύγχρονη αντικομμουνιστική επίθεση της νέας τάξης να διαιωνίσει το απάνθρωπο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Παρακαλούμε μεταβιβάστε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους φίλους και τα μέλη του Πορτογαλικού ΚΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ