Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Τι «ψήνεται» στην «Ευρώπη των λαών»;

«Ενας νέος ιστορικός συμβιβασμός όχι σε πολιτικό επίπεδο αλλά μεταξύ των δυνάμεων της εργασίας και των επιχειρήσεων αποτελεί τη νέα μεγάλη πρόκληση των λαών της Ευρώπης (...) εργαζόμενοι και εργοδότες οφείλουν να αντικρίσουν κατάματα την πραγματικότητα, να απελευθερωθούν από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να επιδιώξουν κοινά αποδεκτές λύσεις για πραγματική πρόοδο στους εργασιακούς χώρους» (ο Γ. Τριήρης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Τι ενοχλεί τους οπαδούς του Μάαστριχτ;

«Σύσσωμη η ευρωομάδα της αριστεράς υπερψήφισε την έκθεση (...) πλην των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ που απείχαν (...) μια τέτοια απόφαση της Ευρωβουλής είναι πολύτιμη συνδρομή στις διαρκείς κινητοποιήσεις και αγώνες των Ευρωπαίων πολιτών κατά της pax americana και οι "περίσσειες" αγκυλώσεις είναι τουλάχιστον αντιφατικές» (το σχόλιο στην «ΑΥΓΗ»).

Και τα πράγματα με το όνομά τους

«Η έκθεση καταδικάζει τις έκτακτες παραδόσεις, όπως ονομάζονται στο κείμενο οι απαγωγές (...) ως μια εξωδικαστική πρακτική η οποία αντιβαίνει στα καθιερωμένα πρότυπα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι είναι υπέρ του "αντιτρομοκρατικού αγώνα" (...) "διαφωνούμε ριζικά και δεν πρόκειται να συναινέσουμε στη δημιουργία αυταπατών στους λαούς για το χαρακτήρα της πολιτικής "αντιμετώπισης της τρομοκρατίας". Αποτελεί το πρόσχημα των ιμπεριαλιστών για να οικοδομήσουν έναν γιγάντιο μηχανισμό καταστολής σε ολόκληρο τον κόσμο που έχει ως πραγματικό στόχο την εδραίωση της κυριαρχίας τους και το χτύπημα των λαϊκών κινημάτων και αντιστάσεων"» (ρεπορτάζ με απόσπασμα από την τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θ. Παφίλη στον «Ριζοσπάστη»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ