Σάββατο 17 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Μάχη «με επίδοξους βομβιστές»

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ και ΚΑΡΑΤΣΙ. Η αστυνομία του Πακιστάν συνέλαβε χτες δύο φερόμενους ως υπόπτους για σχεδιασμό επιθέσεων αυτοκτονίας, δήλωσαν αξιωματούχοι. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από επιχείρηση της αστυνομίας στην οποία αντηλλάγησαν και πυρά στο Καράτσι, ενώ έξι ακόμη ύποπτοι διέφυγαν. Αξιωματούχος υποστήριξε ότι οι ύποπτοι «είχαν όλοι εκπαιδευτεί από ξένους εξτρεμιστές στην Ουάνα», στο Νότιο Ουαζιριστάν.

Στο μεταξύ, επίσης χτες, στη Χαρ, στην ημιαυτόνομη περιοχή των φυλών Μπατζαούρ, ένας γιατρός σκοτώθηκε και άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας. Ο γιατρός είχε προηγουμένως παραστεί σε σύναξη προεστών της περιοχής - που θεωρείται «προπύργιο υποστηρικτών των Ταλιμπάν», σύμφωνα με τις αρχές - για να αποσπάσει τη συναίνεσή τους για την πραγματοποίηση μιας εκστρατείας εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πολιομυελίτιδας.

Τέλος, χθες στο Πακιστάν οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνα για την απόφαση ενός συμβουλίου προεστών που διέταξε έναν άνδρα να μπει μέσα σε παγωμένο νερό δεμένος χειροπόδαρα για να «αποδείξει» ότι ο γιος του δεν έκλεψε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ