Σάββατο 17 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στη Βιτσέντζα

Σήμερα αναμένεται να συγκεντρωθούν χιλιάδες διαδηλωτές

Από την πρόσφατη μεγάλη διαδήλωση στη Βιτσέντζα ενάντια στην αμερικάνικη βάση
Από την πρόσφατη μεγάλη διαδήλωση στη Βιτσέντζα ενάντια στην αμερικάνικη βάση
ΡΩΜΗ.--

Μεγάλη αναμένεται να είναι η συμμετοχή του ιταλικού λαού στην πανεθνική αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην πόλη Βιτσέντζα της Βόρειας Ιταλίας (60 χιλιόμετρα δυτικά από τη Βενετία) ενάντια στην επέκταση της στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στο κοντινό αεροδρόμιο «Νταλ Μολίν» και της συναίνεσης της λεγόμενης «κεντροαριστερής» κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι.

Με το σύνθημα «το μέλλον είναι στα χέρια μας: ας υπερασπιστούμε την πατρίδα μας για ένα μέλλον χωρίς στρατιωτικές βάσεις και πόλεμο», οι 6 επιτροπές αγώνα που έχουν δημιουργηθεί καλούν τον ιταλικό λαό να πάρει μέρος και στη σημερινή κινητοποίηση μετά από πολύμηνες άλλες δραστηριότητες, όπως αποκλεισμούς δρόμων της πόλης, συγκεντρώσεις και δημόσιες συζητήσεις, αλλά και την πετυχημένη συγκέντρωση 30.000 ανθρώπων που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του προηγούμενου Δεκέμβρη.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ έχει ζητήσει από τους Αμερικανούς να μείνουν μακριά από την πόλη, ενώ η ιταλική κυβέρνηση, πριν λίγες μέρες προειδοποίησε ότι μπορεί να προκληθεί βία στη συγκεκριμένη κινητοποίηση και ζήτησε από τους πολιτικούς όλων των κομμάτων να «δείξουν την αλληλεγγύη τους στις δυνάμεις της τάξης και του νόμου»...

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης» και πρόεδρος της Βουλής, Φάουστο Μπερτινότι, δήλωσε: «Δε θα πάω στη Βιτσέντζα, επειδή απλά σέβομαι ιδιαίτερα το θεσμικό μου ρόλο. Αλλιώς θα πήγαινα», ενώ ζήτησε από τους διαδηλωτές να... «εκφράσουν τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις τους με έναν απόλυτα μη βίαιο τρόπο».

  • Την προσαγωγή σε δίκη 26 Αμερικανών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι πράκτορες της CIA, και πέντε Ιταλών των μυστικών υπηρεσιών διέταξε χτες δικαστής του Μιλάνου με την κατηγορία πως ήταν υπεύθυνοι για την απαγωγή του Αιγύπτιου Οσάμα Νασρ «υπόπτου για τρομοκρατία το 2003» και τη μεταφορά του στην Αίγυπτο, όπου κατήγγειλε ότι υποβλήθηκε σε βασανιστήρια. Η έναρξη της δίκης ορίστηκε για τις 8 Ιούνη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ