Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ
Θέλουν κι άλλη απελευθέρωση...

Περαιτέρω απελευθέρωση στη διενέργεια ερευνών και δημοσκοπήσεων, που γίνονται για λογαριασμό των ιδιωτικών Μέσων Επικοινωνίας, απαιτούν οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρονικών μέσων, αλλά και οι εκπρόσωποι των εταιρειών δημοσκοπήσεων. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από τη χτεσινή ακρόαση φορέων που πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Ερευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) Σπ. Ζαβιτσάνος υποστήριξε αναφορικά με το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν μετρήσεις θεαματικότητας στα δελτία ειδήσεων ότι «αυτό θα είναι ελληνική πρωτοτυπία», αφού δεν ισχύει πουθενά αλλού στην Ευρώπη, ενώ υποστήριξε ότι θα υπάρξει εμπλοκή με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Επίσης εκτίμησε ότι ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και με την απαγόρευση δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων σε προεκλογική περίοδο. Οσον αφορά τον έλεγχο των εταιρειών και των σχέσεών τους με τα ΜΜΕ τάχθηκε υπέρ της «αυτορρύθμισης», θέση με την οποία συμφώνησαν ο πρόεδρος της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Κ. Κιμπουρόπουλος, όσο και ο πρόεδρος της Ενωσης Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Π. Κωστόπουλος.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΔΕΑ Κ. Μαύρος, απαντώντας σε Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, παραδέχτηκε ότι είναι δυνατή η ταυτόχρονη παραγγελία δημοσκόπησης από δυο ή περισσότερα Μέσα Ενημέρωσης, με ταυτόχρονο επιμερισμό του κόστους, χωρίς η επεξεργασία της έρευνας να καταλήγει κατ' ανάγκη στο ίδιο ειδησεογραφικό αποτέλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ