Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΚΕΛ
Καταδικάζει τις απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, κατά τη διάρκεια της χτεσινής της συνεδρίασης, συζήτησε και εκτίμησε την κατάσταση στο Κυπριακό. Η συζήτηση διεξήχθη στη βάση σχετικής εισηγητικής ομιλίας του Γενικού Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Χριστόφια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Ολομέλεια της ΚΕ κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση, με την οποία μεταξύ άλλων απορρίπτει και καταδικάζει τις απειλές που εκτοξεύονται σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία και την ηγεσία της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας σχετικά με τις έρευνες για ανόρυξη πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

Η ΚΕ του ΑΚΕΛ, αναφέρεται σε άλλο σημείο της απόφασης, απευθύνει για ακόμη μια φορά έκκληση προς την ηγεσία της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας και της Τουρκίας για συνεργασία, με στόχο τη δημιουργία προϋποθέσεων, που θα επιτρέψουν την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου στο Κυπριακό.

Επίσης, η απόφαση σημειώνει ότι οι αλλεπάλληλες εκλογικές (προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία το 2007 και προεδρικές στην Κύπρο, το Φλεβάρη του 2008) αναμετρήσεις δυσχεραίνουν την προσπάθεια για επανέναρξη μιας πλήρους διαπραγματευτικής διαδικασίας του ΟΗΕ, με στόχο την επίτευξη συμφωνημένης λύσης στο Κυπριακό.

Ωστόσο, η ΚΕ του ΑΚΕΛ θεωρεί ότι το 2007 θα πρέπει να αξιοποιηθεί, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος και να σμικρυνθεί το χάσμα στις απόψεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ