Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ηθική χρεοκοπία

Το σίριαλ συνεχίζεται. Οι «ντετέκτιβ - σχολιαστές» δίνουν ρεσιτάλ. Με φόντο την υπόθεση Βαρθολομαίου, η εξαχρείωση των ηθών έχει πάρει διαστάσεις αβυσσαλέες.

Μια τηλεόραση, που έχει για σημαία της τον Μικρούτσικο και τον Ψινάκη, μια δήθεν ενημέρωση που έχει για στολίδι της την Τατιάνα Στεφανίδου και την Λαμπίρη, μια τηλεόραση που έχει για ψυχαγωγικό της πρόγραμμα την Αννίτα Πάνια, ε, δε θα μπορούσε παρά και τα δελτία των ειδήσεών της να ακολουθήσουν το υπόλοιπο πρωινο-μεσημεριανάδικο πρόγραμμα...

*

Πασπαλίζουν τις παραστάσεις τους με ολίγον από ΙΚΑ, για να μιλήσουν για το αν η κυρία που σχετιζόταν με τον διοικητή του ΙΚΑ είναι ξανθιά ή καστανόξανθη, για το αν φορούσε Γκούτσι ή Πράντα, για το αν ήταν καλοστεκούμενη ή όχι, για το αν ο μακαρίτης έπαιρνε χάπια ή όχι. Και όλα αυτά, γιατί τους νοιάζει το ΙΚΑ...

*

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα έντυπα της ιδίας αισθητικής. Κάθε Σαββατοκύριακο βγαίνουν στα περίπτερα μοιράζοντας dvd με τσόντες. Αυτές είναι οι εφημερίδες τους. Περιτύλιγμα για τσόντες.

Εβγαλαν στα περίπτερα τη φωτογραφία της γυναίκας. Ποιο το νόημα; Γιατί αυτή η δημόσια έκθεση; Στόχος είναι η ενημέρωση; Ποια ενημέρωση; Είναι ενημέρωση ο κανιβαλισμός; Είναι ενημέρωση η κιτρινίλα; Είναι ενημέρωση η πρόστυχη εισβολή και προσβολή της προσωπικότητας και των ατομικών δικαιωμάτων του οποιουδήποτε; Είναι ενημέρωση η διαπόμπευση;

*

Η αθλιότητά τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Πριν δυο μέρες, ο τηλεθεατής έμεινε εμβρόντητος, ακούγοντας το δελτίο του ΜΕΓΚΑ να κάνει λόγο για υπέρβαση των ορίων από μεριάς των ΜΜΕ στην περίπτωση του θανάτου του διοικητή. Το ΜΕΓΚΑ!

Αλλά πότε το κατάλαβαν οι λεβέντες ότι υπήρξε «υπέρβαση των ορίων»; Αυτοί δεν είναι που έστησαν με το σοβαρό κύριο Πρετεντέρη μια ολόκληρη μεταμεσονύκτια εκπομπή για το θέμα; Θα μας πουν ότι επρόκειτο για εκπομπή που είχε στόχο να ενημερώσει. Αλλά υπάρχει και η άλλη άποψη. Που λέει ότι η ενασχόληση ισοδυναμούσε με την κατασπάραξη της γυναίκας, μέσω της μετάδοσης άκριτων καταγγελιών και της σποράς φημολογιών.

Δεν παίρνουμε θέση ποια άποψη ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Ο καθένας ας κρίνει. Αλλά δεν ήταν τα δελτία του ΜΕΓΚΑ που 10 μέρες τώρα έχουν κολλήσει το μάτι στην κλειδαρότρυπα από τα τηλεπαράθυρά τους;

*

Ο φαρισαϊσμός έχει γίνει η τηλεοπτική τους σημαία. Η ηθική χρεοκοπία είναι το καθημερινό τηλεοπτικό προϊόν που σερβίρουν στο λαό. Με τον τρόπο τους δείχνουν ακριβώς αυτό: Την απέχθειά τους για το λαό.

Ο μεν Λαμπράκης είναι της υψηλής ελίτ που εκπροσωπεί τον υψηλό πολιτισμό του Μεγάρου. Αλλά από το κανάλι του, το ΜΕΓΚΑ, ο πολιτισμός που πλασάρει στο «πόπολο» έχει για έμβλημα το αίμα - ψέμα - σπέρμα, όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας, αναλογιζόμενος τις εικόνες με τα πτώματα από το φονικό στο Αγρίνιο έως τα σημερινά με τον Βαρθολομαίο.

Ο Κυριακού, άλλο εξέχον μέλος της υψηλής κοινωνίας, πολιτισμένος κι αυτός, που μάλιστα είναι και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, εκπροσωπεί δηλαδή το αρχαίο αθάνατο πνεύμα. Αλλά από το κανάλι του, τον ΑΝΤΕΝΝΑ, το πνεύμα που διακινεί είναι το πνεύμα της Στεφανίδου και του Ευαγγελάτου.

Ο Βαρδινογιάννης, του οποίου η κυρία είναι και πρέσβειρα τιμής και καλής θέλησης, όταν απευθύνεται στο «λαουτζίκο» μέσα από τα κανάλια του τον ταΐζει με «ειδήσεις» του τύπου «Η Μάρω Λύτρα ξεπόρτισε και ο Καραφώτης της τα βρόντησε».

Οσο για τον Κοντομηνά, όπως έσωσε τους νεοέλληνες με την ιδιωτική ασφάλεια στο σώμα, τώρα έχει αναλάβει και τη σωτηρία της ψυχής τους. Δουλιά την οποία έχει αναθέσει στον Τράγκα και τον Κακαουνάκη...

Ευτυχώς, που υπάρχει και η ΕΡΤ. Για να βλέπουμε τη Δρούζα...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«ΚΡΙΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ» ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ... (2003-07-11 00:00:00.0)
Η ...αυτοκριτική (2003-02-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-07-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-04-09 00:00:00.0)
Από το φαρισαϊσμό στην τηλεοπτική μαστροπεία! (2002-03-14 00:00:00.0)
ΤΗΛΕΠΑΘΗ (2001-08-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ