Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην πρώτη γραμμή του πυρός του ΝΑΤΟ

Πρόσφατα στη Σεβίλλη της Ισπανίας ο κύριος ΥΕΘΑ εκθείαζε περιχαρής τις «χάρες» της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF). Οπως προκύπτει από ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου, ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε για την NRF θεωρώντας την «.. σημαντικό εργαλείο για τη βελτίωση των δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ, που εγγυάται την ενίσχυση της συνοχής της Συμμαχίας και τη δυνατότητά της να εκτελεί όλο το φάσμα των αποστολών της...». Προφανώς τον έχουν ενημερώσει οι επιτελείς του για τον συγκροτημένο ήδη, ΝΑΤΟικό, αυτό στρατό και έχει μείνει πολύ ικανοποιημένος ο κύριος υπουργός.

Ας ενημερώσει, λοιπόν, και ο ίδιος τον ελληνικό λαό: Θα μπορεί να περιορίζει, όπως κάνει προς το παρόν στο Αφγανιστάν, σε «ακίνδυνους» τομείς τους εκατοντάδες Ελληνες στρατιωτικούς, τα πολεμικά πλοία και τα αεροπλάνα που κάθε φορά θα διαθέτει στη δύναμη αυτή, για να πολεμά όπου Γης; ΄Η μήπως το πώς θα αξιοποιηθούν οι ελληνικές στρατιωτικές μονάδες θα είναι στην κρίση του ΝΑΤΟικού διοικητή της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF) και επομένως θα μπορούν να σταλούν και στην πρώτη γραμμή του πυρός;

Κάτι αντίστοιχο βέβαια όπου να 'ναι θα συμβεί και στο Αφγανιστάν, αφού έτσι συμφώνησε ο Ελληνας πρωθυπουργός κατά τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας. Ετσι σε περίπτωση που ο ΝΑΤΟικός διοικητής στο Αφγανιστάν κηρύξει κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» (σύμφωνα με τα συμφέροντα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών), θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις μονάδες όλων των χωρών, όπου και όπως κρίνει!

Οχι, βέβαια, ότι παίρνει «συγχωροχάρτι» ο ΥΕΘΑ όσο οι Ελληνες στρατιωτικοί είναι στα μετόπισθεν των ΝΑΤΟικών επεμβάσεων! Πολύ σωστά έχει ειπωθεί ότι ανεξάρτητα αν συμμετέχεις σαν μάγειρας, είτε σαν νοσοκόμος και όχι σαν «κομάντος», όλοι αξιοποιούνται σε καταστροφικούς πολέμους σε βάρος λαών και για το συμφέρον των ιμπεριαλιστών και της νέας τάξης πραγμάτων.


Γιάννης ΝΤΟΥΝΙΑΔΑΚΗΣ
Υποναύαρχος ε.α., μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ