Τρίτη 27 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Κίνδυνος, κατά τον Αλαβάνο, η ... Κουμουνδούρου

Η εκτίμηση του προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνου (στην κυριακάτικη «Αυγή») ότι ο «μεγάλος αντίπαλος του Συνασπισμού είναι η Κουμουνδούρου, μια παγίδα αντιπαράθεσης στελεχών, μακριά από τα μέλη του κόμματος και την κοινωνία», φαίνεται να εξόργισε τα στελέχη που πρόσκεινται στις τάσεις της μειοψηφίας, που την εξέλαβαν ως μομφή εναντίον τους, πυροδοτώντας νέο γύρο αντεγκλήσεων που αναμένεται να κορυφωθούν στο Διαρκές Συνέδριο, το οποίο συγκαλείται στις 17 - 18 Μάρτη.

Πολύ περισσότερο που σ' αυτό επιδιώκεται να επικυρωθούν προειλημμένες αποφάσεις από την πλευρά της πλειοψηφίας, με δεδομένο το συσχετισμό δυνάμεων. Ετσι, κι ενώ τυπικά το Συνέδριο πρέπει να αποφασίσει, οι συζητήσεις με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ προχωρούν χωρίς διακοπή, ενώ ο γραμματέας της ΚΠΕ Ν. Χουντής σε συνέντευξή του προεξοφλεί πως «επί της ουσίας το Διαρκές Συνέδριο θα απασχοληθεί με την εκλογική τακτική, συγκεκριμενοποιώντας απόφαση του τελευταίου Τακτικού Συνεδρίου για ενίσχυση της συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς».

Στο πλαίσιο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης, ο Ν. Χουντής απάντησε στον Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος ζήτησε αποφυγή ενός αυτογκόλ, λέγοντας «για τους συντρόφους που ανησυχούν για πιθανά αυτογκόλ θα έλεγα ότι κυρίως αποφεύγεις να βάλεις μόνος σου την μπάλα στην εστία σου όταν δεν είσαι κλεισμένος».

Ο Στ. Πιτσιόρλας, στενός συνεργάτης του Ν. Κωνσταντόπουλου, σε συνέντευξή του στην «Ημερησία» καταγγέλλει λάθη και παραλείψεις και προειδοποιεί για τον κίνδυνο που διατρέχει η ενότητα του ΣΥΝ. Ενώ ο Μ. Παπαγιαννάκης σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» εκφράζει την επιθυμία να συμμετάσχει στην προσυνεδριακή διαδικασία του ΠΑΣΟΚ αν του ζητηθεί. Συγκεκριμένα και αφού δηλώνει με νόημα πως ο Αλ. Αλαβάνος «δεν είναι αρχηγός, αλλά πρόεδρος» και ο ίδιος δεν είναι «ενοικιαστής αλλά συνιδρυτής» του ΣΥΝ, υπεραμύνεται της άποψής του πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι «πολιτικός συνομιλητής της αριστεράς» και για τον ίδιο «μια ενδιαφέρουσα δοκιμασία προγραμματικής αντιπαράθεσης και σύνθεσης αν μου ζητηθεί να συμμετάσχω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ