Τρίτη 27 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Φταίει η ... κακή διαχείριση

Περιοδεία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε Κοζάνη και Καστοριά

Να εμφανίσουν ότι το «ΠΑΣΟΚ του 2007» προήλθε από παρθενογένεση, επιχειρούν τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προεξάρχοντος του προέδρου του, Γ. Παπανδρέου. Συνεχίζοντας την πολιτική παραπλάνησης του εργαζόμενου λαού και εξωραϊσμού των αντιλαϊκών επιλογών της ΕΕ, ο Γ. Παπανδρέου, στη διάρκεια της περιοδείας του σε Κοζάνη και Καστοριά, απέδωσε όλα τα δεινά του λαού στην κακή διαχείριση που ασκεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

«Εκλαψε» για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που ξεκληρίζονται, υπερασπίστηκε όμως το εργαλείο που τους οδηγεί σ' αυτήν την κατάσταση, την ΚΑΠ. Διαπίστωσε την ανάγκη στήριξης του κλάδου της Γούνας, σήμερα, που ο κλάδος ελέγχεται από λίγους μεγαλοεπιχειρηματίες, αφού προηγούμενα και επί ΠΑΣΟΚ, όπως και επί ΝΔ, υλοποιήθηκε η βίαιη οικονομική εξόντωση των χιλιάδων μικρών και μεσαίων γουνοποιών και γουνεργατών, που, τελικά, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη δραστηριότητα.

Οσο για τη ΔΕΗ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί εγκληματική πολιτική και την απαξιώνει, αφού, όπως είπε, τη διοικεί χωρίς αρχές, χωρίς στόχους, χωρίς σχεδιασμούς. Υπερασπίστηκε την κοινή αντίληψη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η ΔΕΗ να λειτουργήσει ανταγωνιστικά στο απελευθερωμένο περιβάλλον της αγοράς Ενέργειας. Διατύπωσε την πρόταση να δημιουργηθεί στους σταθμούς της ΔΕΗ, στην Κοζάνη, ένα κέντρο τεχνογνωσίας σε θέματα Ενέργειας σε επίπεδο Βαλκανίων, το οποίο, όπως είπε, μπορεί να έχει διασύνδεση με πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Και, τέλος, δήλωσε την υποκριτική συμπαράστασή του στους άνεργους και τον εργαζόμενο λαό της περιοχής, που παλεύει διεκδικώντας προσλήψεις στη ΔΕΗ που τους πετά από τα χωράφια τους για να τα κάνει ορυχεία, μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος. Μάλιστα, κάλεσε τη ΔΕΗ να κάνει προσλήψεις με διαφάνεια και αξιοκρατία.

Ομως, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν μνήμη και θυμούνται πως η ΔΕΗ έγινε ασύδοτη κυρίως μετά τη μετατροπή της σε ΑΕ, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, οι οποίες μάλιστα συνέδραμαν στα σχέδιά της στέλνοντας και τα ΜΑΤ για να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις του λαού της περιοχής (βλ. Μαυροπηγή). Θυμούνται πως στο πλαίσιο της πολιτικής «ανταγωνιστικότητας» της ΔΕΗ, επίσης επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, άρχισε να ανατρέπεται το ισοζύγιο αναγκαίου και απασχολούμενου προσωπικού, όπως επίσης να εδραιώνεται το δουλεμπόριο, δηλαδή η απασχόληση εργαζομένων μέσω εργολάβων. Αυτή την πολιτική σήμερα συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Στο μεταξύ, σε μια περίοδο που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να ξεπεράσει τις εσωκομματικές τριβές στο κόμμα του, δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», στο οποίο αναφερόταν ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να διαγράψει τους Ευάγ. Βενιζέλο, Ακ. Τσοχατζόπουλο, Αν. Διαμαντοπούλου, Χρ. Βερελή, Αν. Λοβέρδο και Θ. Πάγκαλο, προκάλεσε νέα αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ. Το δημοσίευμα έσπευσαν να διαψεύσουν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου και ο γραμματέας Ν. Αθανασάκης. Πάντως, ο Γ. Παπανδρέου έστειλε ανοιχτή πρόσκληση προς όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να διατυπώσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους μέχρι το συνέδριο του Μάη, τονίζοντας με νόημα ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει πρόωρες εκλογές και σ' αυτές πρέπει να πάει «συντεταγμένα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ