Τρίτη 27 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Εξω από το λιμάνι η ΝΑΤΟική αρμάδα

Συλλαλητήριο διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου την Πέμπτη 1η του Μάρτη

Σε συλλαλητήριο ενάντια στην παρουσία ΝΑΤΟικών πολεμικών πλοίων στο λιμάνι του Ηρακλείου καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου και φορείς του νομού, την 1η του Μάρτη.

Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που κάλεσε η Επιτροπή Ειρήνης την περασμένη Παρασκευή με φορείς του νομού αποφασίστηκε το συλλαλητήριο να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η του Μάρτη, πρώτη μέρα κατάπλου των ΝΑΤΟικών πλοίων, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, χτες το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, τονίστηκε ότι η παρουσία της ΝΑΤΟικής αρμάδας στο λιμάνι της πόλης είναι στα πλαίσια πολεμικής άσκησης η οποία είναι ενταγμένη στα νέα πλαίσια της διεύρυνσης του ρόλου του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Η παρουσία τους, πρόσθεσε η Επιτροπή Ειρήνης, προκαλεί έντονες ανησυχίες για το ρόλο που θέλουν να παίξει το νησί μας και συνολικά η χώρα μας ως προτεκτοράτο και ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, πέρα από την αξιοποίηση της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας στα Χανιά.

Στη συνέντευξη Τύπου τονίστηκαν επίσης οι ευθύνες των δημάρχων Ηρακλείου και Αλικαρνασσού, οι οποίοι έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για να δέσουν τα πλοία στο λιμάνι του Ηρακλείου, καθώς και των κυβερνήσεων των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που με την πολιτική τους, όπως υπογράμμισαν, στηρίζουν ενεργά και συμμετέχουν ως εκπρόσωποι του ελληνικού κεφαλαίου στους τυχοδιωκτικούς πολέμους των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, διεκδικώντας μερίδιο της λείας από τους λαούς που δέχονται επίθεση.

Στα πλαίσια του συλλαλητηρίου αποφασίστηκαν επίσης μια σειρά από δραστηριότητες τις επόμενες μέρες, με παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Ηρακλείου και μαζική εξόρμηση ενημέρωσης στο κέντρο της πόλης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη, 27 του Φλεβάρη, το απόγευμα και μηχανοκίνητη πορεία αύριο, Τετάρτη, το απόγευμα από τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου στις συνοικίες της πόλης.

Κλείνοντας η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου κάλεσε το λαό και τη νεολαία του Ηρακλείου να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην παρουσία των ΝΑΤΟικών πλοίων στο λιμάνι της πόλης τους. Την απαίτησή τους για τη διάλυση του ΝΑΤΟ και την άμεση αποχώρηση της χώρας μας από αυτό, την άμεση επιστροφή των Ελλήνων φαντάρων που βρίσκονται έξω από τα σύνορά μας, το κλείσιμο της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ