Τρίτη 27 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μοναδική η προσφορά της ΕΠΟΝ

Εκδήλωση της ΠΕΑΦΕ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για τα 64 χρόνια από την ίδρυση της οργάνωσης

Το διαχρονικό μήνυμα της ΕΠΟΝ, της ιστορικής νεολαιίστικης οργάνωσης του ΕΑΜ, μετέφεραν, για μια ακόμα χρονιά, γιορτάζοντας την επέτειο των 64 χρόνων από την ίδρυσή της, οι αγωνιστές της Αντίστασης, με τη συμμετοχή νεολαίων της ΚΝΕ, για συνέχιση του αγώνα για Παιδεία που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μόρφωσης της νεολαίας.

Μέσα από μια σπουδαία εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) σε κεντρικό ξενοδοχείο («Τιτάνια») της Αθήνας, συμβολικά, με το θρυλικό χωνί της ΕΠΟΝ, βροντοφώναξαν «όχι» στην αντιδραστική αναθεώρηση του άρθρου 16 και στο νόμο - πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Παιδείας. Διατράνωσαν την ανάγκη για ένταση των αγώνων για ενιαία 12χρονη δημόσια και δωρεάν Παιδεία, για αναβαθμισμένη δημόσια και δωρεάν Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση, να μην περάσει η αντιδραστική μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι εκατοντάδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που γέμισαν ασφυκτικά τη μεγάλη αίθουσα θυμήθηκαν, μέσα από τα δρώμενα της ΠΕΑΦΕ με επικεφαλής την πρόεδρό της, Ελένη Μωραΐτη, τη μεγαλειώδη δράση της ΕΠΟΝ. Λόγος έγινε για τη μεγάλη προσφορά της νεολαίας της ΕΠΟΝ στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στην τριπλή φασιστική κατοχή της χώρας. Ακόμα, για το τεράστιο παιδαγωγικό, μορφωτικό και πολιτιστικό έργο που ανέπτυξε η ΕΠΟΝ την περίοδο της Κατοχής, κάτω από τη μύτη του κατακτητή, ξεσηκώνοντας τη νεολαία, ιδρύοντας σχολεία, οργανώνοντας βιβλιοθήκες, λέσχες πολιτισμού, ακόμα και Παιδαγωγικά Φροντιστήρια. Οργανώνοντας, επίσης, συσσίτια για την επιβίωση της νεολαίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Β. Κολάροφ, Γραμματέας του Κόμματος Κομμουνιστών Βουλγαρίας, και ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Παραβρέθηκαν επίσης οι Ευάγγελος Μαχαίρας, Γιώργης Μωραΐτης, πρόεδρος της ΠΟΑΟ, Κώστας Μαραγκουδάκης, Νίκος Καραντηνός κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ