Τρίτη 27 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
«Εναλλακτικούς τρόπους» θέλουν οι Δήμοι Αθήνας - Πειραιά

Να προωθήσουν «εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης απορριμμάτων» συμφώνησαν οι διοικήσεις των Δήμων της Αθήνας και του Πειραιά. Αυτό προβλέπει «μνημόνιο συνεργασίας» που υπέγραψαν και το οποίο στόχο έχει τη συνεργασία των δύο δήμων για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών δράσης του κεφαλαίου σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ.

Το μνημόνιο εγκρίθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας από τις παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η παράταξη του ΣΥΝ ψήφισε «παρών», ενώ η μόνη παράταξη που διαφώνησε ήταν η «Συμπαράταξη για την Αθήνα».

«Πρόκειται για καλύτερο πλαίσιο δράσης του κεφαλαίου», σημείωσε ο Σπύρος Χαλβατζής, επικεφαλής της παράταξης, σχολιάζοντας σημεία του Μνημονίου.

«Να ξεκινήσει άμεσα η προετοιμασία για εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης απορριμμάτων με βάση τον Περιφερειακό Σχεδιασμό για την Αττική, σε χρονικό ορίζοντα με τις σχετικές οδηγίες της ΕΕ», αναφέρεται συγκεκριμένα στο μνημόνιο, αφήνοντας στην ουσία ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και της καύσης των απορριμμάτων!

«Είμαστε ενάντια στην καύση απορριμμάτων, η οποία δεν είναι μόνο πολυδάπανη, αλλά και καρκινογόνα» τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής. Οπως επισήμανε, «το θέμα, το πρόβλημα των απορριμμάτων, δε δημιουργήθηκε ούτε τώρα, ούτε από μόνο του. Υπάρχουν ευθύνες. Ευθύνονται οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ των τελευταίων 25 ετών».

Τα άλλα θέματα του λεγόμενου μνημονίου συνεργασίας αφορούν στη «διαμόρφωση συλλογικής μητροπολιτικής συνείδησης», στην «ανάπτυξη συνεργιών για οικονομική και τουριστική ανάπτυξη», στη «μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών».

Οπως επισήμανε ο Σπ. Χαλβατζής, όλα τα παραπάνω θέματα ήδη προωθούνται με μια σειρά από προγράμματα που υλοποιούν οι νομαρχίες. Αναφερόμενος στην τουριστική ανάπτυξη, για παράδειγμα, επισήμανε πως δήμοι και νομαρχίες ήδη συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού με διάφορα προγράμματα, όμως κανένας απ' αυτούς δεν ενδιαφέρθηκε για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους ή για τους εργαζόμενους στον τουρισμό γενικότερα.

«Το συγκεκριμένο μνημόνιο και οι δραστηριότητες που αναφέρονται, υπονομεύουν τη δραστηριότητα της ΤΕΔΚΝΑ και του ΕΣΔΚΝΑ, που έχουν και τις απαραίτητες υποδομές και την απαραίτητη τεχνογνωσία», επισήμανε ο Σπ. Χαλβατζής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση ενάντια στην καύση SRF/RDF στο εργοστάσιο της ΤΙΤΑΝ (2020-05-21 00:00:00.0)
Ξανά στο προσκήνιο η καρκινογόνα καύση (2007-02-28 00:00:00.0)
Απαράδεκτο ψήφισμα (2003-10-21 00:00:00.0)
Επικίνδυνη για το περιβάλλον η στάση της κυβέρνησης (1999-04-02 00:00:00.0)
Χρηματοδοτεί μόνο "επιλέξιμα έργα" (1999-02-27 00:00:00.0)
Η επιτυχία της ΝΑΣ συμβολή στην ανάταση του κινήματος (1998-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ