Τρίτη 27 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.- Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το περασμένο Σάββατο στους κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου ενάντια στον πόλεμο στο Ιράκ, απαιτώντας από τον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ να αποσύρει τα βρετανικά στρατεύματα από το Ιράκ, αλλά και για να εκφράσουν τους φόβους τους για μια πιθανή διένεξη με το Ιράν.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.- Σε απεργία κατέβηκαν οι εργάτες της «Volkswagen AG» στο Βέλγιο, που αντιτίθενται στις συνομιλίες της εργοδοσίας και του συνδικάτου, η οποία ζητά από τους εργάτες να εργαστούν 38 ώρες τη βδομάδα χωρίς αύξηση στους μισθούς, ώστε, όπως υποστηρίζει, να παραμείνει «ανταγωνιστική» και να μειώσει τον προϋπολογισμό χρημάτων για τους μισθούς κατά 20%.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.- Τέσσερις άνθρωποι πέθαναν το Σαββατοκύριακο στη βορειοανατολική Ρουμανία από το κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα με θερμοκρασίες που έχουν πέσει στους -21 έως -26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΟΝΤΕΒΙΝΤΕΟ.- Στην Ουρουγουάη βρίσκεται από χτες ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, όπου αναμένεται να συναντήσει τον Ουρουγουανό ομόλογό του Ταμπάρε Βάσκες και να συζητήσουν για οικονομικά και πολιτικά θέματα, καθώς και ζητήματα ολοκλήρωσης.

ΚΑΜΠΕΡΑ.- Την έντονη αντίδραση της ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία προκάλεσε η άστοχη παρομοίωση του εμφύλιου σπαραγμού του Ιράκ με τη δράση της 17 Νοέμβρη στην Ελλάδα από τον Αυστραλό πρωθυπουργό Τζον Χάουαρντ.

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ.- Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ υποστήριξε χτες πως η Ουάσιγκτον καταβάλλει «έντονες προσπάθειες» για άρση των κυρώσεων, που είχε επιβάλει το 2005 κατά της τράπεζας του Μακάο «Δέλτα Ασία» με τις οποίες είχαν «παγώσει» τραπεζικοί λογαριασμοί της ΛΔ Κορέας ύψους 24 εκατ. δολαρίων.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Νεκρή βρέθηκε στο χωριό Πούρι της Ανατολικής Ινδίας μια τριαντάχρονη γυναίκα, η οποία ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από συγγενείς του νεκρού συζύγου της, επειδή ...θεωρούσαν ότι μπορεί να είναι φορέας του AIDS.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ - ΑΝΟΪ.- Δώδεκα νέα κρούσματα του ιού Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών σε φάρμες με κοτόπουλα και γαλοπούλες επιβεβαίωσαν χτες οι αρχές του Κουβέιτ. Στο Βιετνάμ, οι αρχές επιβεβαίωσαν νέα κρούσματα της ασθένειας σε πτηνοτροφεία στο βόρειο τμήμα της χώρας. Επιπλέον, οι αρχές του Λάος επιβεβαίωσαν χτες πως ένα 15χρονο κορίτσι που εργαζόταν σε ορνιθοτροφείο στην περιοχή Σριρατάνα Βιεντιάν μολύνθηκε από τον ιό της ασθένειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ