Σάββατο 3 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.- Αποκλεισμός επιβλήθηκε από τα ξημερώματα χθες στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό με αφορμή την εβραϊκή γιορτή Πουρίμ. Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, στόχος είναι να αποφευχθούν τυχόν επιθέσεις αυτοκτονίας. Ο αποκλεισμός ανακοινώθηκε ότι θα αρθεί πιθανότατα τη Δευτέρα το βράδυ. Εξαίρεση αποτελούν μόνο τα περιστατικά ανθρωπιστικής ανάγκης, όπως διευκρινίστηκε.

ΜΑΝΙΛΑ.- Νέες συγκρούσεις ανάμεσα στο στρατό των Φιλιππίνων και κομμουνιστές αντάρτες στη νότια επαρχία Μπουκιντνούν είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 10 ανταρτών και δύο στρατιωτών, υποστήριξε τοπικός διοικητής του φιλιππινέζικου στρατού.

ΣΚΟΠΙΑ.- Απολιθώματα προϊστορικών ζώων που χρονολογούνται πριν από περισσότερα από 10.000 χρόνια, ειδών που στις μέρες μας ζουν μόνο στην Αφρική, ανακαλύφθηκαν στο Ντέλτσεβο, 200 χλμ. ανατολικά των Σκοπίων.

ΚΑΜΠΕΡΑ.- Ο πόλεμος στο Ιράκ και το Αφγανιστάν έχει στοιχίσει στους Αυστραλούς φορολογούμενους δυο δισεκατομμύρια δολάρια, χρήματα αρκετά να χτιστούν πάνω από 200 σχολεία, αναγκάστηκε χτες να ανακοινώσει ο Αυστραλός υπουργός Αμυνας, Μπρένταν Νέλσον.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι, που βρέθηκαν αποκλεισμένοι σε δρόμο του ινδικού Κασμίρ εξαιτίας κατολισθήσεων και χιονοστιβάδων, διασώθηκαν μετά από το στήσιμο αερογέφυρας του ινδικού στρατού. Αλλοι 2.000 παραμένουν αποκλεισμένοι στην οδική αυτή αρτηρία των Ιμαλαΐων που ενώνει το Σριναγκάρ, καλοκαιρινή πρωτεύουσα του ινδικού Κασμίρ με το Τζαμού, χειμερινή πρωτεύουσα της επαρχίας.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.- Δέκα από τους Γάλλους και Βρετανούς τουρίστες που αγνοούνταν προχτές σε περιοχή της Αφάρ της Αιθιοπίας βρέθηκαν σώοι και αβλαβείς. Δεν είχαν απαχθεί. Φαίνεται πως ο ξεναγός τους έκανε λάθος στη διαδρομή και έχασαν την επικοινωνία με το τουριστικό γραφείο λόγω βλάβης στη συσκευή δορυφορικού τηλεφώνου που είχαν μαζί τους...

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.- Η κυβέρνηση της Σουηδίας ζήτησε χτες από το Κοινοβούλιο της χώρας να εγκρίνει τα σχέδιά της για την ιδιωτικοποίηση εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της «Vin & Spriit AB» που κατασκευάζει τη βότκα «Absolute».

ΑΤΛΑΝΤΑ.- Ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες (Τζόρτζια, Αλαμπάμα, Μιζούρι) και τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεγάλες ζημιές υπέστη ένα νοσοκομείο και ένα γυμνάσιο, ενώ πάνω από 50 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με κατάγματα και τραύματα.

ΜΟΣΧΑ.- Πρόεδρος της Τσετσενίας ορίστηκε χτες από το Κοινοβούλιο ο Ραμζάν Καντίροφ, μετά την προχτεσινή πρόταση του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΜΟΣΧΑ.- Η Ρωσία απείλησε χτες να «διακόψει» τις εισαγωγές προϊόντων ζωικής προέλευσης από την ΕΕ, εάν οι Ευρωπαίοι αρνηθούν να της παραδώσουν πιστοποιητικά ποιότητας των προϊόντων που εισάγονται από καθεμία χώρα - μέλος.

ΣΟΦΙΑ.- Η Βουλή της Βουλγαρίας απέρριψε χτες την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει η αντιπολίτευση ενάντια στην κυβέρνηση με 163 ψήφους κατά, 60 υπέρ και μία αποχή. Η αντιπολίτευση έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι απέτυχε να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα στον τομέα της δημόσιας υγείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2017-08-02 00:00:00.0)
Νέες συγκρούσεις στο Κασμίρ (2003-08-23 00:00:00.0)
Εκλογές από την κόλαση (2002-10-03 00:00:00.0)
«Μπαρούτι» μυρίζει το Κασμίρ (2001-10-25 00:00:00.0)
Κλιμάκωση συγκρούσεων και έντασης πριν τις συνομιλίες (1999-06-12 00:00:00.0)
Κλιμάκωση των συγκρούσεων και των αλληλοκατηγοριών (1999-06-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ