Κυριακή 4 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Να γίνει πάρκο η «Βίλα Ζωγράφου»

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

O Δήμος Ζωγράφου είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του Λεκανοπεδίου, αλλά το αίτημα των κατοίκων του να μετατραπεί σε δημοτική περιουσία η «Βίλα Ζωγράφου» προκειμένου να διαμορφωθεί σε πάρκο πρασίνου και αναψυχής, παραμένει αδικαίωτο εδώ και δεκαετίες.

Το αίτημα των κατοίκων μετέφερε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός Α. Νάκος στην απάντησή του δήλωσε αναρμόδιος, ισχυριζόμενος ότι το θέμα είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Δήμου Ζωγράφου. Μεταφέροντας απάντηση του Δήμου, είπε ότι οι ιδιώτες ιδιοκτήτες του οικοπέδου της βίλας πήραν από την προηγούμενη κυβέρνηση άδεια οικοδόμησης οκτώ ουρανοξυστών, ο δήμος αντέδρασε, προχώρησε σε πράξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης επί της οποίας έχει γίνει από τους ιδιοκτήτες προσφυγή στο Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο υφυπουργός είπε ότι για να γίνει η απαλλοτρίωση απαιτούνται 40 εκατ. ευρώ, ποσό που ο Δήμος αδυνατεί να καταβάλει.

Το αίτημα για να γίνει αυτός ο χώρος πράσινο είναι διάρκειας τουλάχιστον 35 χρόνων, είπε στην παρέμβασή της η Λ. Κανέλλη, τονίζοντας ότι ο Δήμος Ζωγράφου είναι από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Ευρώπης με αναλογία μόλις 2,5 τετραγωνικά μέτρα ελεύθερου χώρου ανά κάτοικο. Η βουλευτής, είπε ότι ο Δήμος έχει δανειστεί περίπου 20 εκατ. ευρώ για την απαλλοτρίωση, ενώ θα έπρεπε το σχετικό ποσό να καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό και να απαλλοτριωθεί όλος ο χώρος και όχι μόνο το κτίριο της βίλας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους δημότες ανήκουν τα 21 στρέμματα της Βίλας Ζωγράφου (2003-02-26 00:00:00.0)
Μεθοδεύεται η καταπάτηση ενός ακόμη ελεύθερου χώρου (2003-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ