Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΒΟΥΛΗ
Στους δημότες ανήκουν τα 21 στρέμματα της Βίλας Ζωγράφου

Επίκαιρη Ερώτηση γι' αυτό το θέμα κατέθεσε το ΚΚΕ

Στη Βίλα Ζωγράφου, ένας χώρος 21 στρεμμάτων πρασίνου που βρίσκεται στο κέντρο του ομώνυμου δήμου και κινδυνεύει να τσιμεντοποιηθεί, αναφέρεται η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος.

Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα της Βίλας, έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους του δήμου, αφού πρόκειται ουσιαστικά για το μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της περιοχής. Για δεκαετίες, τονίζει ο βουλευτής, αίτημα των κατοίκων του δήμου είναι να μετατραπεί σε δημοτική περιουσία ο χώρος της Βίλας Ζωγράφου, να ενοποιηθεί ο χώρος, να διαμορφωθεί σε πάρκο πρασίνου και αναψυχής, ενώ η ίδια η βίλα να γίνει πολιτιστικό κέντρο ανοιχτό στο λαό και τη νεολαία. «Ωστόσο, οι μέχρι τώρα παρασκηνιακές διαβουλεύσεις της κυβέρνησης, του δήμου και των κληρονόμων της οικογένειας Ζωγράφου, καθώς και με την εμπλοκή πρόσφατα του "Αθήνα 2004", οδηγούν σε εκκαθάριση του πρασίνου (με την κοπή ήδη δεκάδων δέντρων) και στην τσιμεντοποίηση του χώρου», αναφέρει ο Αντ. Σκυλλάκος στην Επίκαιρη Ερώτησή του.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τονίζει ότι οι κυβερνητικές ευθύνες είναι δεδομένες για την ασφυκτική δόμηση του δήμου και «για το λόγο αυτό η κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει άμεσα και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα (νομικές ή άλλες διαδικασίες, διάθεση των αναγκαίων πιστώσεων κλπ.), προκειμένου να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα προς όφελος του λαού και της νεολαίας της πόλης και χωρίς καμιά περαιτέρω επιβάρυνση των έτσι κι αλλιώς άγρια φορολογούμενων πολιτών του Ζωγράφου».

Ο Αντ. Σκυλλάκος ρωτά τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου και Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κ. Σκανδαλίδη, ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις και να διατεθούν απ' τον κρατικό προϋπολογισμό οι αναγκαίες πιστώσεις προκειμένου η Βίλα Ζωγράφου να μετατραπεί σε δημοτική περιουσία, να ενοποιηθεί ο χώρος και να διαμορφωθεί σε πάρκο πρασίνου και αναψυχής, ενώ η ίδια η βίλα να διαμορφωθεί σε Πολιτιστικό Κέντρο ανοιχτό στο λαό και τη νεολαία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ