Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΒΟΥΛΗ
ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
«Πεσκέσι» στους ιδιώτες

Την προώθηση της ιδιωτικοποίησης της ναυτικής κατάρτισης παραδέχτηκε ο υπουργός Ναυτιλίας

Ευθέως παραδέχτηκε την προώθηση της ιδιωτικοποίησης της κατάρτισης των ναυτικών ο υπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης χτες στη Βουλή, με το νομοσχέδιο για τη ναυτική εκπαίδευση, που όπως δήλωσε θα καταθέσει την επόμενη βδομάδα, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκο.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός, «από το Σύνταγμα η κατάρτιση μπορεί να είναι και ιδιωτική»! Παράλληλα, ο Γιώργος Ανωμερίτης, επιχείρησε να υποβαθμίσει τις κινητοποιήσεις των σπουδαστών των σχολών που απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, κατηγορώντας το ΚΚΕ. Οπως είπε οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν από τους σπουδαστές των σχολών έγιναν από «οικοδόμους και φοιτήτριες», «ήταν παρόντες μόνο βουλευτές του ΚΚΕ», ενώ «οι συγκεντρώσεις αναφέρονται μόνο στο "Ριζοσπάστη"». Μάλιστα, αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα, δήλωσε ότι «όλοι οι σύλλογοι των σπουδαστών συμφωνούν» καθώς και ότι «το σχέδιο νόμου μιλάει για δημόσια ναυτική εκπαίδευση»!

«Δε λέτε την αλήθεια», ανταπάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, λέγοντας πως «υπάρχει καθολική αντίδραση στο νομοσχέδιο» και μάλιστα «εκατοντάδων σπουδαστών, καθηγητών και ναυτεργατικών σωματείων» και τόνισε πως «η μόνη συναίνεση που υπάρχει είναι των εφοπλιστών». Αναφερόμενος στην ουσία του νομοσχεδίου τόνισε: «Περνάτε την ιδιωτικοποίηση, ξεκινάτε την ιδιωτικοποίηση» με τη «δημιουργία ιδιωτικών σχολών ναυτικής κατάρτισης» και τα «ινστιτούτα ναυτικής κατάρτισης». «Δεν καταργείτε τις Ακαδημίες εμπορικού Ναυτικού, στην πράξη όμως θα οδηγούμαστε σε υποβάθμιση και τελικά θα έχουμε την ιδιωτικοποίησή τους», και συνέχισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, «πάτε στην εμπορευματοποίηση της κατάρτισης» οπότε «θα έχουμε ελαστική εκπαίδευση και ελαστικές σχέσεις εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ