Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Αντιδημοκρατική η λειτουργία των ΜΜΕ

Επιστολή του Προέδρου του ΔΗΚΚΙ στους αρχηγούς των κομμάτων

Επιστολή απέστειλε χτες ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, στον πρωθυπουργό, καθώς και στους αρχηγούς όλων των ελληνικών κομμάτων της Βουλής (ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΝ), με την οποία καταγγέλλει τον αντιδημοκρατικό τρόπο της λειτουργίας των ΜΜΕ, την ποιότητα των εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων, καθώς και τη διαπλοκή που υπάρχει σε αυτά.

Συγχρόνως, ο Δ. Τσοβόλας ζητά τη σύσταση διακομματικής επιτροπής. Μάλιστα, ο ίδιος, κατά τη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου, για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρει: «Ζητώ να γίνει υψηλόβαθμη Διακομματική Επιτροπή που μέσα σε ένα μήνα να επεξεργαστεί προτάσεις και να τις δώσει στην κυβέρνηση για υλοποίηση στη συνέχεια, ώστε να σπάσει αυτό το καρκίνωμα της διαπλοκής και να εφαρμοστεί επιτέλους η δημοκρατική και συνταγματική τάξη, αλλά και η τάξη, έστω αυτή που καθορίζει ο λεγόμενος νόμος Βενιζέλου του 1995, που διέπει τη λειτουργία των ραδιοφώνων και των τηλεοράσεων της χώρας μας».

Παράλληλα, ο Δ. Τσοβόλας στην επιστολή του ζητά να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των δημοσιογράφων που εργάζονται στα Γραφεία Τύπου των υπουργείων, στις ΔΕΚΟ, περιλαμβανομένων και των Τραπεζών, καθώς και δημοσιογράφων που κατέχουν κρατικές θέσεις, στον Οργανισμό «Αθήνα 2004», στην πολιτιστική Ολυμπιάδα καθώς και των δημοσιογράφων που τα τελευταία δέκα χρόνια εισέπραξαν χρήματα από τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, αλλά και των άλλων υπουργείων και κρατικών υπηρεσιών. Επίσης, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, πρότεινε, «την καθιέρωση του "πόθεν έσχες" και στους δημοσιογράφους και τον ουσιαστικό έλεγχο αυτού, καθώς και τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων αυτών, όπως γίνεται και με τους πολιτικούς».

Πρέπει να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Δ. Τσοβόλας εξέφρασε την ελπίδα ότι «τα κόμματα και πρώτα η κυβέρνηση θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα αποδείξουν αν εννοούν τη δημοκρατία, τον πλουραλισμό, τη διασφάλιση της πολυφωνίας και το σεβασμό του πολιτισμού. Αν εννοούν να εφαρμόζουν ακόμη τους δικούς τους νόμους οι κυβερνώντες και δεν τους φτιάχνουν απλά για να παραβιάζονται κατά το δοκούν με τα μικροκομματικά τους συμφέροντα».

«Αυτόνομη πορεία... για τον άλλο πόλο εξουσίας»

Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου ο Δ. Τσοβόλας, ανέφερε ότι «το ΔΗΚΚΙ, έχοντας μπροστά του μια περίοδο μηνών, το πολύ ενός έτους μέχρι τις εκλογές, έχει ξεχυθεί με όλα τα στελέχη του σε όλη την Ελλάδα, με βάση την πάγια θέση για αυτόνομη πορεία και αυτόνομη στρατηγική και καλεί τη διανόηση, τους κοινωνικούς φορείς, στελέχη και μέλη κομμάτων, ανεξαιρέτως χρώματος και απλούς πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον της Ελλάδας και των παιδιών τους, που θέλουν να αντισταθούν, να συγκροτήσουν όλοι μαζί το αντινεοφιλελεύθερο, προοδευτικό, πατριωτικό μέτωπο», όπως είπε: «Να φτιάξουμε τον άλλο πόλο εξουσίας, για να σπάσουμε τα δεσμά του δικομματισμού, που είναι η βασική αιτία της παρακμής και της κοινωνικά άδικης και αναποτελεσματικής οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ