Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Παλλαϊκός συντονισμός για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων

Μεγάλη η επιτυχία των χτεσινών συσκέψεων σε Λάρισα και Τρίκαλα

Η ανεργία, η δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, η δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία είναι από τα προβλήματα που ταλανίζουν ολόκληρη τη Θεσσαλία

Ημερίσιος Κήρυκας

Η ανεργία, η δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, η δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία είναι από τα προβλήματα που ταλανίζουν ολόκληρη τη Θεσσαλία
Με πολύ μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χτες βράδυ στη Λάρισα και στα Τρίκαλα οι συσκέψεις εκπροσώπων σωματείων, συλλόγων και άλλων φορέων των δύο νομών, στις οποίες συζητήθηκε κοινό διεκδικητικό πλαίσιο δράσης όλων των λαϊκών στρωμάτων κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Τις συσκέψεις οργάνωσαν οι δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κάθε νομό - εργατικά κέντρα, νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες αγροτικών συλλόγων, ομοσπονδίες επαγγελματοβιοτεχνών, εμπορικοί σύλλογοι - και παραβρέθηκαν δεκάδες εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων, αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών, επαγγελματικών και βιοτεχνικών οργανώσεων. Παραβρέθηκαν, επίσης, πολλοί δήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι των δήμων των δύο νομών, ο νομάρχης Τρικάλων και νομαρχιακοί σύμβουλοι, καθώς και πολλές προσωπικότητες του επιστημονικού και εκπαιδευτικού κόσμου του κινήματος ειρήνης και άλλοι.

Στις ομιλίες των εκπροσώπων των δευτεροβάθμιων οργανώσεων και στις παρεμβάσεις των εκπροσώπων των πρωτοβάθμιων φορέων υπογραμμίστηκε ότι σήμερα γίνεται όλο και πιο καθαρό πως όσο συνεχίζεται η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, τα μεγάλα προβλήματα του λαού και του τόπου δεν μπορούν να λυθούν. Συνεπώς, η θεωρία του μονόδρομου της ΟΝΕ είναι επινοημένη ακριβώς για να εμφανίζει σαν αναγκαία και ρεαλιστική την πολιτική που συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο.

Και τονίστηκε ότι απέναντι σε αυτή την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται, δεν αρκεί η διαπίστωση και η περιγραφή των προβλημάτων, δεν αρκούν καν οι επιμέρους αγώνες. Λόγω της οξύτητας των προβλημάτων, έχει ωριμάσει σήμερα περισσότερο απ' ό,τι στο παρελθόν η ανάγκη να αναπτυχθεί σταθερά η κοινή δράση της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων αγροτών, των ΕΒΕ και της νεολαίας, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και τη δημιουργία των πολιτικών και οικονομικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή μιας φιλολαϊκής πολιτικής, που θα βρίσκεται στον αντίποδα της σημερινής. Υπογραμμίστηκε δε ότι ο αγώνας πρέπει να ενταθεί και να συντονιστεί σε πανθεσσαλικό επίπεδο.

Συμφωνώντας με το κοινό πλαίσιο αγωνιστικής δράσης, οι συμμετέχοντες στις συσκέψεις δήλωσαν ότι θα αγωνιστούν για την επίλυση των κοινών προβλημάτων, που απασχολούν τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού. Ο αγώνας θα είναι ενάντια στην ανεργία και στην πολιτική ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, για την προστασία των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων για τη σωτηρία των μικρομεσαίων αγροτών από την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για τη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, τη δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία, για την προώθηση των αναπτυξιακών έργων σε κάθε νομό.

Αναλυτικό ρεπορτάζ από τις συσκέψεις θα δημοσιευτεί στο φύλλο της Κυριακής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ