Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΔΙΧΑΣΜΟΣ» ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ: «Σε τροχιά ευθείας σύγκρουσης έχουν εισέλθει από χτες οι δύο ομάδες που έχουν ξεκάθαρα διαμορφωθεί στην κρίση του Ιράκ. Οι HΠA από κοινού με τη Βρετανία και την Ισπανία αναμενόταν να παρουσιάσουν αργά χτες βράδυ κεκλεισμένων των θυρών δεύτερο ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, στήνοντας ουσιαστικά σκηνικό πολέμου εναντίον της Βαγδάτης... Την ίδια ώρα, όμως, Γαλλία, Γερμανία και Ρωσία αρνούνται να συρθούν στη λογική του πολέμου, απορρίπτουν το δεύτερο ψήφισμα και προωθούν στον OHE "μνημόνιο" που προβλέπει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αφοπλισμού του Ιράκ μέσω των επιθεωρήσεων» (Από το κύριο θέμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

Η «ΑΡΧΑΙΑ ΡΩΜΗ»: «H μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι πως οι HΠA είναι και μάλλον θα παραμείνουν μία χώρα, της οποίας η στρατιωτική και οικονομική ισχύς υπερτερούν τόσο πολύ έναντι όλων των υπολοίπων χωρών, ώστε έχουν αρχίσει να την παρομοιάζουν με την αρχαία Ρώμη. Μία εισβολή, που δε θα υποστηρίζεται από τους παραδοσιακούς συμμάχους της Ουάσιγκτον θα αποστείλει το μήνυμα ότι οι Αμερικανοί κάνουν ό,τι θέλουν. H πραγματική δοκιμασία για τις HΠA δεν είναι τόσο η διεθνής συσπείρωση για το Ιράκ, όσο αν η Αμερική θα καταφέρει να διχάσει τον κόσμο σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα» (ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΪΜΣ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΝΕΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ: «Το βασικό είναι ότι η κυβέρνηση Μπους οραματίζεται μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων, μεγάλης διαρκείας. Δεν της φτάνει ο, ούτως ή άλλως, δεδομένος ηγετικός ρόλος των HΠA στον σημερινό κόσμο. Ουσιαστικά, οραματίζεται μια νέα εποχή αποικιοκρατίας, κατά το πρότυπο των παλιών, ευρωπαϊκών αυτοκρατοριών. Μια νέα τάξη που θα της δίνει τη δυνατότητα να κλέβει τον πλούτο και να επιβάλλει τη θέλησή της σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας. (Ράμσεϊ Κλαρκ -πρώην υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΑΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΣΤΑ: «Φυσικά, καμία αυτοκρατορία (και πάρτε το απόφαση, είμαστε αυτοκρατορία)(!!!) δεν είχε τόσο βαθιά επίδραση στην καθημερινή ζωή τόσων ανθρώπων μετά την εκρηκτική ανάπτυξη του Ισλάμ υπό τον προφήτη Μωάμεθ ή τη διάδοση του Ελληνισμού στον αρχαίο κόσμο από τον Μεγάλο Αλέξανδρο» (BARRON'S - ΕΞΠΡΕΣ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ(2013-06-07 00:00:00.0)
Ακόμη ένας μηχανισμός επέμβασης(2008-06-07 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2004-03-19 00:00:00.0)
«ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ» - ΝΑΤΟ - ΟΗΕ(2003-04-02 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2003-03-15 00:00:00.0)
ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ(2003-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ