Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
«ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Μεγάλη αντιπολεμική επιτυχία του πειραϊκού λαού

«O Πειραϊκός Λαός πέτυχε μια σημαντική Νίκη αυτές τις μέρες. Δεν επέτρεψε να πατήσουν στο Λιμάνι του οι φονιάδες του ΝΑΤΟ, κάνοντας μια σκάλα πριν πάνε να βομβαρδίζουνε τα παιδιά του Ιράκ. Πρόκειται για μια αισιόδοξη δραστηριοποίηση των οργανώσεων, των εκλεγμένων και των Δημοτών της Πόλης μας, που, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, παρά τις διαφορές τους, συμβάλανε λίγο ή πολύ σ' αυτή την επιτυχία. Αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον, ακόμα και για τις αμέσως επόμενες μέρες, που οι φονιάδες των λαών, σε μια πρωτοφανή ιστορικά επίδειξη βαρβαρότητας, παρά την παγκόσμια κινητοποίηση και κατακραυγή, ρυθμίζουν τα στόχαστρά τους».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Κίνηση «Πειραιάς - Αναγέννηση» που, ανάμεσα στα άλλα και για να θυμούνται οι Πειραιώτες, επισημαίνει και τα παρακάτω:

Από αυτή την κινητοποίηση, ωστόσο, έλειπαν ορισμένοι είτε έδρασαν διαφορετικά... «Οι κ. Αγραπίδης και Μπεντενιώτης μαζί με την πλειοψηφία των συμβούλων τους, ευτυχώς όχι όλων, ψήφισαν ένα επαίσχυντο ψήφισμα. Πήραν ουσιαστικά θέση υποδοχής των φονιάδων στο Δημαρχείο Πειραιά... Ενώ, το εξώδικο που έστειλε ο άμεσος συνεργάτης του δημάρχου για να κατέβει το αντιπολεμικό πανό από τον Πύργο, θα τους στιγματίζει για χρόνια.

Επίσης, σημειώνεται, καμία εφημερίδα, με την εξαίρεση του "Ριζοσπάστη", τοπική ή αθηναϊκή, δεν έγραψε ότι οι Πειραιώτες απέτρεψαν την επίσκεψη στο Δημαρχείο των πρεσβευτών της Αμερικής και Ολλανδίας και του Αμερικανού ναυάρχου. Κι ας μην έγραφαν ότι η Κίνησή μας πρωτοστάτησε σ' αυτό...


Από την άλλη, η "Ελευθεροτυπία", για να σπείρει διχόνοιες, παρουσίασε σαν έργο μιας παράταξης, την μεγάλης σημασίας για το αντιπολεμικό κίνημα σήμερα επιτυχία συνυπογραφής κειμένου, που αναφερόταν στους ανεπιθύμητους φονιάδες, από όλους τους Δημάρχους του Πειραιά (εκτός Αγραπίδη) και τη μεγάλη πλειοψηφία των Δημοτικών Παρατάξεων. Ενώ, περιορίστηκαν, αντί να προβάλουν την πραγματικότητα, να προβάλουν μια παράταξη που δε συγκέντρωσε παρά 100 άτομα στην ξεχωριστή της συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή.

Οι Πειραιώτες, ακόμα και αντίπαλοι πολιτικοί που βρήκαμε κοινό σημείο συνεννόησης και δράσης, συνεχίζουμε. Δεν υπάρχει άλλη ελπίδα από αυτό το δρόμο. Κομμάτι και μεις των Λαών της Γης που τιμούν τον Πολιτισμό μας σήμερα και αντιστέκονται, θα τους σταματήσουμε. Οσο νωρίτερα, τόσο λιγότερο το αίμα ολωνών μας», καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς -Αναγέννηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ