Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αναβολές και στα εγκαίνια

Για δεύτερη φορά ανέβαλε ο πρωθυπουργός τα εγκαίνια του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης. Την προηγούμενη φορά τα εγκαίνια αναβλήθηκαν, γιατί, δυο μέρες πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία, έγινε η πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ με θύματα τέσσερις ανθρώπους και, έτσι, ο χώρος της Υγείας δεν αποτελούσε πρόσφορο έδαφος για κυβερνητικές φιέστες. Τα εγκαίνια, που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη, αναβλήθηκαν για δεύτερη φορά, σε διάστημα 15 ημερών, γιατί, όπως είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Κ. Στεφανής, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Βέβαια, οι συνεχείς αναβολές των εγκαινίων ακολουθούν τις αναβολές λειτουργίας του νοσοκομείου, το οποίο έπρεπε να λειτουργεί, ήδη, από το Δεκέμβρη του 2001. Κι όχι μόνον αυτό, αφού - όπως δείχνουν τα σημερινά δεδομένα - πρόκειται για τη μετεγκατάσταση του παλιού νοσοκομείου σε νέες εγκαταστάσεις, καθώς δεν αναπτύσσονται νέες κλινικές και δεν προσλαμβάνεται το απαραίτητο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

«Η φιέστα των εγκαινίων του νοσοκομείου από τον ίδιο τον πρωθυπουργό δεν είναι ικανή να αποκρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για την καθυστέρηση παράδοσης και λειτουργίας του, για τις υπερβάσεις κόστους που πλήρωσε ο λαός, τις κακοτεχνίες που εμφανίζει, τις πολύ σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό κάθε κατηγορίας», επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ. Και καλεί το λαό της περιοχής να αγωνιστεί για ενιαίο, δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους, χωρίς τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ