Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΙΤΑΛΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Πανευρωπαϊκές δράσεις κατά πολεμικών προετοιμασιών

ΠΙΖΑ-ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ-ΛΟΝΔΙΝΟ-ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ.--

Συνέχισαν χτες, αλλά και τη Δευτέρα, οι Ιταλοί ακτιβιστές τις προσπάθειές τους να σταματήσουν τα «τρένα του θανάτου» από το να μεταφέρουν πολεμικό υλικό των αμερικανικών δυνάμεων στη βάση «Καμπ Ντάρμπι», κοντά στην Πίζα, στα δυτικά της χώρας.

Τη Δευτέρα οι διαδηλωτές κατάφεραν ξανά να ακινητοποιήσουν δύο τρένα, ενώ τα ξημερώματα της Τρίτης ομάδα διαδηλωτών αλυσοδέθηκε στις γραμμές του τρένου στο σταθμό Κασίνα κοντά στην Πίζα. Τελικά μετά τη βίαιη επέμβαση των καραμπινιέρων οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν. Πάντως, οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν και αργότερα αφού αγωνιστές συγκεντρώθηκαν μπροστά στην είσοδο της βάσης «Καμπ Ντάρμπι» και προσπάθησαν να παρεμποδίσουν φορτηγά με όπλα από το να εισέλθουν στη βάση. Εξάλλου, οι διαδηλωτές έχουν κηρύξει την Τετάρτη «εθνική μέρα διαμαρτυρίας» κατά των πολεμικών προετοιμασιών και έχουν καλέσει τον κόσμο να συγκεντρωθεί στις σιδηροδρομικές γραμμές για να παρακωλύσει τη μεταφορά του πολεμικού υλικού. Ανάλογες κινήσεις σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν στα λιμάνια αλλά και στα αεροδρόμια της χώρας.

Παράλληλα, πληθαίνουν κάθε μέρα οι δράσεις που έχουν ως «στόχο» αμερικανικές βάσεις ή αμερικανικά συμφέροντα σε όλη την Ευρώπη. Χαρακτηριστικά, μερικές δεκάδες Ολλανδοί ακτιβιστές αλυσοδέθηκαν χτες τα ξημερώματα στις πύλες ενός κέντρου λογιστικής υποστήριξης του αμερικανικού στρατού, λίγο έξω από το Ρότερνταμ, που οργανώνει τη μεταφορά προσωπικού και υλικού από την Ευρώπη στην περιοχή του Κόλπου. Μετά την παρέμβαση της αστυνομίας οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από τις πύλες και μάλιστα 9 από αυτούς συνελήφθησαν. Πάντως, οι οργανωτές της διαδήλωσης δήλωσαν ότι προγραμματίζουν και άλλες δράσεις στη Χάγη, στο Αμστερνταμ και αλλού προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την υποστήριξη που παρέχει η κυβέρνηση της Ολλανδίας στις ΗΠΑ.

Στη Βρετανία την ίδια στιγμή ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της πετρελαϊκής εταιρίας «Esso» στο Λέδερχεντ, νότια του Λονδίνου, και τα απέκλεισαν. Οι ακτιβιστές κατηγόρησαν την «Esso» και την πατρική της εταιρία «Exxon-Mobil» (που εδρεύει στο Τέξας), ότι στηρίζει αυτό τον πόλεμο. Εξάλλου, διαδηλώσεις κατά του πολέμου πραγματοποιήθηκαν για μια ακόμη φορά και στη Γερμανία, με πιο χαρακτηριστική τη διαδήλωση περίπου 4.000 μαθητών στους δρόμους της Στουτγκάρδης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζήτω ο αγώνας των εργατών της Γαλλίας - Ζήτω η ταξική αλληλεγγύη!(2019-12-06 00:00:00.0)
Μπαράζ συλλήψεων(2008-03-21 00:00:00.0)
Συλλήψεις και διαμαρτυρίες για τους βομβαρδισμούς(2002-04-02 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις διεθνώς(2001-10-13 00:00:00.0)
Μαζική απεργία(1998-03-05 00:00:00.0)
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ(1998-01-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ