Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Περιοδείες κατά των αδιεξόδων...

Στο δοκιμασμένο προπαγανδιστικά όπλο των περιοδειών προσφεύγει ο Κ. Καραμανλής, επιχειρώντας, από τη μια, να καλύψει την απουσία στοιχειώδους «αντιπολιτευτικής» παρέμβασης και, από την άλλη, να υπερκεράσει εσωκομματικούς κλυδωνισμούς με αφορμή την αποστρατεία των «βαρόνων».

Στην προσπάθειά του να στηρίξει μια «φιλολαϊκή» εικόνα του κόμματός του, ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί σήμερα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, ενώ το Σάββατο θα περιοδεύσει σε νησιά των Κυκλάδων που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία. Στόχος να δείξει, μέσω των ΜΜΕ, το «ενδιαφέρον» του για τα προβλήματα των λαϊκών μαζών, να καταγγείλει την κυβέρνηση εκ του ασφαλούς, αφού δεν μπορεί να εφαρμόσει μια διαφορετική πολιτική και να δημαγωγήσει με το βλέμμα στα γκάλοπ και τις επόμενες εκλογές. Ενδεικτική είναι η κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση, όπου τα αιτήματα που προβάλλει για την αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία είναι σκόπιμα γενικόλογα, με γνώμονα να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός! Ετσι, μετά τη χτεσινή συνεδρίαση των τομεαρχών, ο Θ. Ρουσόπουλος επαναλαμβάνοντας στην ουσία τις κυβερνητικές εξαγγελίες, δήλωσε ότι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων πρέπει να υπάρξει «γρήγορη αποτίμηση των ζημιών, άμεση καταβολή εκτάκτων βοηθημάτων και δανείων για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν, άμεση χρηματοδότηση των δήμων, καταβολή αποζημιώσεων σε γεωργούς και κτηνοτρόφους».

Την ίδια στιγμή, «φουντώνει» το ζήτημα της αντικατάστασης των γηραιών στελεχών του κόμματος, στο πλαίσιο της μοιρασιάς πόστων και ρόλων ενόψει εξουσίας... Το ζήτημα της «ανανέωσης» έχουν θέσει αρκετά στελέχη μέχρι τώρα (Βουλγαράκης, Αλογοσκούφης, Εβερτ), αλλά ο πρόεδρος της ΝΔ δεν επιθυμεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ενότητα του κόμματος πριν τις εκλογές. Στο θέμα παρενέβη χτες η Ντ. Μπακογιάννη, η οποία σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ, τάχθηκε μεν υπέρ της ουσιαστικής ανανέωσης αλλά όχι με όρους «ηλικιακού ρατσισμού», προτείνοντας εξέταση κάθε περίπτωσης ξεχωριστά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ