Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Φταίνε οι ... Αραβες!!

Δηλώσεις του Ελληνα υφυπουργού Εξωτερικών

Ευθύνη στους ...Αραβες έριξε ο υφυπουργός των Εξωτερικών Α. Λοβέρδος, μιλώντας χτες στο «ΣΚΑΪ», στον δημοσιογράφο Λ. Κομίνη, ενώ σημείωσε πως «η Ελλάδα σκέφτεται πάνω απ' όλα την Ευρώπη και δεν είναι καλό στην πρώτη διαίρεση που συναντάει να μπαίνει και να γίνεται κομμάτι της».

«Δε νομίζω ότι οι Αραβες πιέζουν, όσο θα έπρεπε, τον Χουσεΐν, δε νομίζω ότι η παρέμβασή τους είναι αυτή που θα έπρεπε», τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δίνοντας έτσι το μέτρο της σοβαρότητας που έχουν οι κυβερνητικές αιτιάσεις για τους αίτιους της σοβαρής ιρακινής κρίσης.

Ο Α. Λοβέρδος, που βρίσκεται ήδη στην περιοχή, έχοντας ως βασικό στόχο «τα διμερή οικονομικά θέματα», όπως δήλωσε, σημείωσε πως «τώρα που όλοι λένε ότι η Μέση Ανατολή θα είναι εστία - είναι εστία - πολέμων και αναταραχής, εμείς λέμε ότι είναι μια περιοχή για να κάνεις επενδύσεις, για να κάνεις εμπόριο». Συμπλήρωσε, επίσης, πως ένας δεύτερος λόγος που βρίσκεται σ' αυτήν την περιοχή είναι τα ανθρωπιστικά θέματα που θα προκύψουν σε ενδεχόμενο πολέμου.

Τόνισε πως «η Ελλάδα έχει διαμορφώσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Το υπουργείο Εξωτερικών είναι ο άξονας μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας, φαρμάκων, σκηνών, κουβερτών, τροφής, οτιδήποτε έχει να κάνει με τη λειτουργία των καταυλισμών. Κοιτάμε να οργανώσουμε τον ανθρωπιστικό μας μηχανισμό, να είμαστε έτοιμοι και αυτό το κάνουμε και ως Προεδρία».


Πιεζόμενος ο Ελληνας ΑΝΥΠΕΞ να απαντήσει γιατί η Ευρώπη, αφού θέλει να είναι ουδέτερη, δεν ακούει και το Ιράκ, ο Α. Λοβέρδος απάντησε πως ...«από την πρεσβεία μας στο Ιράκ έχουμε όλη την πληροφόρηση για τις εξελίξεις»!!!

Σαν απόδειξη ότι «εμείς» δεν έχουμε πρόβλημα να ενοχλήσουμε τους Αμερικανούς, ο Ελληνας ΥΠΕΞ ανέφερε τα ...αμερικανικά δημοσιεύματα ενάντια στον Λαλιώτη για τη συμμετοχή του στην αντιπολεμική πορεία. Προφανώς, ο υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης «ξέχασε» τα συγχαρητήρια του Μπους στον Σημίτη, χτεσινά και αυτά, για τον τρόπο που χειρίζεται την ιρακινή κρίση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αξιοπρέπεια και οργή(2006-03-14 00:00:00.0)
Υπουργικές υπεκφυγές(2003-04-01 00:00:00.0)
Συνεχίζονται τα αιματηρά πλήγματα και οι εκτελέσεις πολιτικών κρατουμένων(2000-04-06 00:00:00.0)
Νέα περιοδεία Κοέν στην περιοχή(1999-03-06 00:00:00.0)
Ξαναχτύπησε η "Αλεπού"(1999-01-26 00:00:00.0)
Νέο επεισόδιο, ενώ ο "πόλεμος" συνεχίζεται....(1998-12-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ