Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Αμερικανικές προετοιμασίες στα Βαλκάνια

ΣΟΦΙΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.--

Αμερικανικά στρατιωτικά αεροπλάνα μετέφεραν προσωπικό και πολεμικό εξοπλισμό σε αεροδρόμια της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στο πλαίσιο των πολεμικών προετοιμασιών που έχουν ήδη ξεκινήσει ενόψει της επικείμενης επίθεσης στο Ιράκ.

Σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο της Βουλγαρίας, δύο μεταγωγικά αεροπλάνα «C-130» μετέφεραν μηχανήματα και προμήθειες στη βάση Σαράφοβο (400χμ. ανατολικά της Σόφιας), που έχει παραχωρηθεί από την κυβέρνηση στις αμερικανικές δυνάμεις και θα αποτελέσει κέντρο λογιστικής υποστήριξης στον πόλεμο κατά του Ιράκ. Την ίδια στιγμή, στη Ρουμανία κατέφθασαν χτες περίπου 400 άντρες και γυναίκες του αμερικανικού στρατού. Οι περισσότεροι από τους 400 στρατιώτες θα στεγαστούν στο διεθνές αεροδρόμιο της Κοστάντας (250 χιλιόμετρα ανατολικά του Βουκουρεστίου), το οποίο όπως δήλωσε και Αμερικανός διπλωμάτης στο Βουκουρέστι θα χρησιμοποιηθεί ως βάση κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Ιράκ.

Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο χώρες έχουν αποφασίσει να επιτρέψουν στις αμερικανικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν βάσεις και αεροδιαδρόμους κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ η Βουλγαρία στηρίζει τις αμερικανικές θέσεις και στο Συμβούλιο Ασφαλείας αφού τυγχάνει να είναι μη μόνιμο μέλος αυτή την περίοδο.

Τέλος, την ίδια ώρα η ουγγρική Βουλή αποφάσισε να επιτρέψει στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας αλλά και αεροδιαδρόμους προκειμένου να μεταφέρουν όπλα στην Τουρκία, στο πλαίσιο της «υποστήριξης» της χώρας που αποφάσισε το ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ