Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΒΟΥΛΗ
ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ ΚΙΛΚΙΣ
Δύο μήνες πλημμυρισμένα τα χωράφια!

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ

Μπορεί να έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που η αγροτική περιοχή Αρτζάν - Αματόβου στο Πολύκαστρο του νομού Κιλκίς πλημμύρισε από έντονες βροχοπτώσεις, ωστόσο τα χωράφια, έκτασης 25.000 στρεμμάτων, εξακολουθούν να παραμένουν πλημμυρισμένα(!) με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η εαρινή καλλιέργειά τους.

Το θέμα αυτό φέρνει με Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης. «Οπως είναι γνωστό, η αιτία των πλημμυρών είναι ότι δεν ολοκληρώθηκαν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας μετά την αποξήρανση της λίμνης, που έγινε πριν από εφτά χρόνια, ενώ το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα των αγροτών της περιοχής», επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Ο Αγγ. Τζέκης ρωτά τους υπουργούς Γεωργίας Γ. Δρυ και ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου, ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να χρηματοδοτηθεί άμεσα η ολοκλήρωση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στη συγκεκριμένη περιοχή (αποπεράτωση ταμιευτήρα, αρδευτικό δίκτυο κλπ.), να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες της περιοχής για τις καλλιέργειες που καταστράφηκαν απ' τις πλημμύρες και να υπάρξει κάποιο εισόδημα για τους πληγέντες αγρότες που δε θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους άμεσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ