Τετάρτη 22 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΥΠΕΚΦΥΓΗ: «Η ελληνική προεδρία κρίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει και νέο ψήφισμα του ΟΗΕ στην περίπτωση κλιμάκωσης των μέτρων εναντίον του Ιράκ, αν και σ' αυτό το στάδιο θεωρεί ότι πρέπει να παραταθεί ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους για να εξακολουθήσουν τις έρευνες και πέραν της 27ης Ιανουαρίου» (Κύρα Αδάμ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ ΚΑΠΝΟΥ: «Η εμμονή ορισμένων με την ύπαρξη δεύτερου ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι παραπλανητική... Ολα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα προπέτασμα καπνού. Ενα δεύτερο ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών δε θα καταστήσει πιο δίκαιο τον πόλεμο ούτε και πιο ηθικό... Η πίεση για δεύτερο ψήφισμα του ΟΗΕ, ανεξαρτήτως αν θα υπάρξει ή όχι, προσφέρει μια εναλλακτική λύση για όλους εκείνους που για διαφορετικούς λόγους δεν μπορούν ή δε θέλουν να υψώσουν το ανάστημά τους κατά των γερακιών της Ουάσιγκτον» (ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

«ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ» ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ... «Οι Ιρακινοί θέλουν να πείσουν ότι δεν έχουν όπλα μαζικής καταστροφής. Εμείς δε λέμε ότι έχουν, αλλά λέμε ότι δεν είμαστε σίγουροι πως έχουν... Η Βαγδάτη δεν επιτρέπει ακόμα τις ελεύθερες πτήσεις ερευνητικών (κατασκοπευτικών) αεροσκαφών πάνω από το έδαφος του Ιράκ!» (Χανς Μπλιξ - επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ μετά τη συνάντησή του με τον Γ. Παπανδρέου).

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΛΕΜΟΥ: «Η σχετική σεναριολογία (σ.σ. περί "εθελουσίας εξόδου" του Σ. Χουσεΐν) φαίνεται να αποτελεί μέρος μιας προπαγανδιστικής εκστρατείας με πολλαπλούς στόχους: Οι συντηρητικές αραβικές κυβερνήσεις, όπως η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος, έχουν στόχο να κατευνάσουν τις μουσουλμανικές μάζες των χωρών τους, διαχέοντας την ιδέα ότι κάνουν ό,τι περνάει από τη χέρι τους, τόσο με τη φανερή όσο και με τη μυστική διπλωματία, ώστε να αποτραπεί ο πόλεμος. Από την πλευρά τους, οι Αμερικανοί θέλουν να δώσουν την αίσθηση ότι εξάντλησαν κάθε περιθώριο αναίμακτης επίλυσης της κρίσης» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ