Τετάρτη 22 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αύριο η εργατική αντισύνοδος με διεθνή χαρακτήρα

Για τη διατύπωση της απάντησης του συνδικαλιστικού κινήματος στην αντεργατική πολιτική της ΕΕ

ICON

Αύριο, Πέμπτη, στις 5 το απόγευμα, αρχίζει η μεγάλη εργατική αντισύνοδος που οργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (μια μέρα πριν τη διαδήλωση στο Ναύπλιο) στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» στην Αθήνα. Η αντισύνοδος, όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στην αντεργατική πολιτική της ΕΕ, έχει πάρει ήδη διεθνή χαρακτηριστικά.

Σε αυτό συνηγορεί η συμμετοχή 24 ξένων αντιπροσώπων εκλεγμένων συνδικαλιστών από 14 χώρες ενώ θα συμμετάσχουν και 400 Ελληνες συνδικαλιστές.

Στην αντισύνοδο έχει προσκληθεί και θα παραβρεθεί και ο Pedro Eusse, γενικός γραμματέας της CUTV Βενεζουέλας (Ενωτική Συνομοσπονδία Εργατών Βενεζουέλας) ο οποίος θα μιλήσει και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Ναύπλιο.

Ακόμα, μεταξύ άλλων, θα βρίσκονται ο Ραμόν Καρντόνα, εκπροσωπώντας τους αγωνιστές εργάτες της Κούβας, οι Μίλικα Γιοβάνοβιτς και Ντραγκάνα Πέτκοβιτς από τη χτυπημένη από τους ιμπεριαλιστές Γιουγκοσλαβία, ο Οντέρ Ατάι, από την Τουρκία. Ακόμα, ο Γερμανός Γκέραρντ Κούπφερ από την «Daimler - Chrysler» και από τη Μολδαβία ο Βασίλιεφ Μιχαήλ Αλεξάντρου και πολλοί άλλοι.

Την εργατική αντισύνοδο χαιρετίζει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και χαρακτηρίζει ιδιαίτερη σημαντική την προσέλευση των ξένων αντιπροσωπειών, οι οποίοι θα μετάσχουν και στη διαδήλωση του Ναυπλίου. Ακόμα, η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» χαιρετίζει την άφιξη του ηγέτη των επαναστατημένων εργατών της Βενεζουέλας, Pedro Eusse.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ