Τετάρτη 22 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ
Το κάλεσμα φτάνει παντού, η ανταπόκριση ήδη τεράστια

Χιλιάδες και χιλιάδες αναμένεται να φτάσουν στο Ναύπλιο, καθώς μόνο από το ΠΑΜΕ έχουν ήδη κλειστεί 150 πούλμαν

Αγωνιστικός αναβρασμός επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα ενόψει της μεγάλης εργατικής - λαϊκής διαδήλωσης στο Ναύπλιο, που οργανώνει την Παρασκευή 24 του Γενάρη το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Δημαρχείου, όπου μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Βασίλη Λέκκα.

Τα μηνύματα που έρχονται από τους χώρους δουλιάς, τις γειτονιές, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, προαναγγέλλουν τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων, ΕΒΕ, αγροτών, νεολαίας και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων. Στόχος τους να διαδηλώσουν ενάντια στα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που θα δρομολογηθούν στη Σύνοδο των υπουργών Εργασίας στο Ναύπλιο, αύριο και μεθαύριο.

Οπως κάνουν καθαρό, την ώρα που οι υπουργοί της ΕΕ θα είναι κλεισμένοι και σιδεροφρουρούμενοι στην Ακροναυπλία, οι εργάτες και τα λαϊκά στρώματα θα διαδηλώνουν απέξω ότι αντιτίθενται στον προετοιμαζόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του λαού του Ιράκ και απαιτούν την απεμπλοκή της Ελλάδας από αυτόν. Ενώ, θα θέτουν τα δικά τους διεκδικητικά αιτήματα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων.

Στο μεταξύ, οι προετοιμασίες για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία της διαδήλωσης δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό. Ολες οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, φιλειρηνικών και αντιιμπεριαλιστικών φορέων, ριζοσπαστικών συσπειρώσεων έχουν ριχθεί με κάθε μέσο σε αυτή τη μάχη, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και το λαό.


Motion Team

Μέχρι την τελευταία στιγμή συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και μέλη του κινήματος «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» θα συνεχίσουν με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλιάς, συνοικίες, σχολεία, πανεπιστήμια κ.α., για να απλώσουν το μήνυμα της μαζικής συμμετοχής στη διαδήλωση για την καταδίκη της πολιτικής της ΕΕ. Αύριο θα γίνουν περιοδείες στους εργάτες του Δήμου Καλλιθέας και τα ΤΕΙ Πειραιά, την Πέμπτη στο εργοτάξιο του Ολυμπιακού Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης στο Μαρούσι (7.30 το πρωί) και την Παρασκευή σε εργοτάξιο στο Χαλάνδρι (7.00 το πρωί).

Ακόμα, σύσκεψη για τη συγκρότηση Επιτροπής της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στον τομέα της Ενέργειας οργανώνουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στον κλάδο της Ενέργειας σήμερα, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα «Λευκαδιτών» (Γερανίου 41, 1ος όροφος).

Συμμετοχές

Τη συμμετοχή στη διαδήλωση και τη στήριξη των εκδηλώσεων της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» έχουν αποφασίσει και ανακοινώσει πλήθος Ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων Σωματείων. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων: Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων Αθήνας, Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων, Σύλλογος Εκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών, Φιλοπρόοδος Σύλλογος Ανθούπολης - Περιστερίου. Ακόμα, απόφαση συμμετοχής έχουν πάρει τα σωματεία εργαζομένων στους ΟΤΑ Κηφισιάς, Ν. Ιωνίας, Παπάγου, Ηλιούπολης, Ελληνικού, Αιγάλεω, Περιστερίου, Ανω Λιοσίων, Πετρούπολης, Καματερού, Κορυδαλλού, Θριάσιου Πεδίου, Ταύρου, Καλλιθέας κ.ά.

Αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει οι φοιτητικοί σύλλογοι Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ), Παντείου, Νομικής, Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας (ΤΕΑΠΗ - Νηπιαγωγοί) και του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθήνας. Επίσης οι σύλλογοι μόνιμου και έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Αθήνας και του ΤΕΙ Πειραιά και η διοίκηση του ΤΕΙ Πειραιά αποφάσισε να κλείσει την Παρασκευή το ίδρυμα προκειμένου να διαδηλώσουν στο Ναύπλιο μαζικά οι εργαζόμενοι κι οι σπουδαστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ