Τετάρτη 22 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Θα μας βρουν όλους να διαδηλώνουμε

Περιοδεία και συνέντευξη στελεχών του ΠΑΜΕ και της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003»

Απέναντι στη γενικευμένη επίθεση της ΕΕ στα δικαιώματα των εργαζομένων σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική ασφάλιση, τους μισθούς και τις συντάξεις απαιτείται από την πλευρά του εργατικού - λαϊκού κινήματος μια δυναμική παρουσία που θ' αντιπαλεύει αυτή την πολιτική και θα προσπαθεί να επιβάλλει λύσεις που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Αυτό τόνισε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες το μεσημέρι από το Ναύπλιο το στέλεχος του ΠΑΜΕ Θ. Κούτρας, μαζί με την Επιτροπή Αργολίδας της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», παρουσιάζοντας τους βασικούς στόχους του ταξικού κινήματος. Το στέλεχος του ΠΑΜΕ ξεχώρισε ανάμεσα στους στόχους: Την καταδίκη του σχεδιαζόμενου ιμπεριαλιστικού πολέμου σε βάρος του λαού του Ιράκ, με αποκάλυψη του ρόλου της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Την υπεράσπιση του 8ωρου, την πλήρη σταθερή απασχόληση χωρίς ελαστικότητα και απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων με ταυτόχρονη διεκδίκηση 35ωρου απασχόλησης σε 5ήμερο με 7ωρη ημερήσια δουλιά και αύξηση των αποδοχών με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την τρομοκράτηση των εργαζομένων και του λαού της περιοχής ενόψει της Συνόδου των υπουργών Εργασίας, ο Θ. Κούτρας τόνισε χαρακτηριστικά πως έχουν πέσει στο κενό. «Οι εργαζόμενοι είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στη μεγάλη διαδήλωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ. Αυτό θα επιβεβαιωθεί με τον πιο πανηγυρικό τρόπο την Παρασκευή στις 6 μμ στην Πλατεία Δημαρχείου».

Ο Α. Βασιλείου μέλος της Επιτροπής Αργολίδας της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» από την πλευρά του επισήμανε πως «αποτελεί τιμή για την Αργολίδα η φιλοξενία χιλιάδων διαδηλωτών που θα κατακλύσουν την πόλη για να καταδείξουν την αντίθεσή τους στα μέτρα που παίρνουν σε βάρος των εργαζομένων. Καλούμε, είπε, τον αργολικό λαό να συμμετάσχει σε αυτό το μεγάλο συλλαλητήριο και να εμπνευστεί από τον ιστορικό και συνάμα μαρτυρικό χώρο της Ακροναυπλίας, που αποτελεί πραγματικό σύμβολο αντίστασης του ελληνικού λαού».

Νωρίτερα αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τα στελέχη της Θ. Κούτρα, Μ. Βορτελίνο, Δ. Κουμπούρη και μέλη της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» περιόδευσαν σε μια σειρά εργασιακούς χώρους του νομού (Νομαρχία, νοσοκομείο Αργους, εφορία, ΔΕΗ, συσκευαστήρια εσπεριδοειδών κ.α.).

«Μοιάζουμε για βάνδαλοι;», ρωτούσαν χάριν αστεϊσμού τους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια των περιοδειών τα στελέχη του ΠΑΜΕ, θέλοντας να στηλιτεύσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει ως βάνδαλους τους διαδηλωτές για να ανακόψει την επιθυμία όσων θέλουν να παραβρεθούν στο μεγάλο συλλαλητήριο. «Δε φοβόμαστε, ξέρουμε πως δεν κινδυνεύουμε όταν διαδηλώνουμε μαζί με άλλους εργάτες, κανένας μας δεν καταφεύγει σε καταστροφές και βανδαλισμούς, θα διαδηλώσουμε μαζί» ήταν η εκτίμηση - απάντηση των ίδιων των εργαζομένων, που μετά την παρουσία και ενημέρωση των στελεχών του ΠΑΜΕ και της «Δράσης» υποσχέθηκαν ν' ανανεώσουν το ραντεβού μαζί τους το απόγευμα της Παρασκευής για να διατρανώσουν από κοινού την αντίθεσή τους στις αντιλαϊκές επιλογές της ΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων (2004-09-23 00:00:00.0)
Αιματοβαμμένοι και ανεπιθύμητοι (2003-04-17 00:00:00.0)
Ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και στον πόλεμο (2003-04-04 00:00:00.0)
Στις 15 Φλεβάρη θα σειστεί η χώρα (2003-02-02 00:00:00.0)
Ο Μοριάς στο πόδι (2003-01-18 00:00:00.0)
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις 24 Γενάρη (2002-12-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ