Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων

Αντιδράσεις για την επιχειρούμενη δίωξη του Δ. Αγκαβανάκη

Το επίμαχο πανό του ΠΑΜΕ στην Ακρόπολη
Το επίμαχο πανό του ΠΑΜΕ στην Ακρόπολη
Την επιχειρούμενη δίωξη σε βάρος του στελέχους του, Δ. Αγκαβανάκη, επειδή συμμετείχε «στον αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό αγώνα κατά του βάρβαρου πολέμου των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στο Ιράκ από κοινού με εκατοντάδες άλλα στελέχη μας», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Υπενθυμίζουμε ότι πριν δύο ημέρες ο Δ. Αγκαβανάκης κλήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης για να δώσει εξηγήσεις γιατί κατηγορείται ότι συμμετείχε στις 15 του Φλεβάρη του 2003 - μέρα αντιιμπεριαλιστικών συλλαλητηρίων σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στη δολοφονική επέμβαση κατά του Ιράκ - στο κρέμασμα αντιπολεμικών πανό στην Ακρόπολη από το ΠΑΜΕ.

Αυτή η καθοδηγούμενη δίωξη, επισημαίνει το ΠΑΜΕ, «στοχεύει στην αντιιμπεριαλιστική δράση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, στοχεύει στους ταξικούς αγώνες για τα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα της εργατικής τάξης. Στοχεύει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και αποσκοπεί στον εκφοβισμό των εργαζομένων». Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, «η εργατική τάξη και όλοι οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να συστρατευτούν σε μέτωπο ενάντια στην πολιτική που μέρος της και παράγωγό της είναι και ο αυταρχισμός, η καταστολή και η ποινικοποίηση των αγώνων. Το ΠΑΜΕ θα πρωτοστατήσει δυναμικά σ' αυτή την κατεύθυνση».

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που κρατικός μηχανισμός βάλλει κατά των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, κατά στελεχών του ΠΑΜΕ για την αγωνιστική τους δράση. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε την καταδίκη σε πεντάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή επτά στελεχών του ΠΑΜΕ, τον Οκτώβρη του 2003 από το Τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, για την κατάληψη του υπουργείου Εργασίας στις 5 Απρίλη του 2001, στο πλαίσιο των αγώνων των εργαζομένων για το Ασφαλιστικό.

Αντίθετη και η ΑΔΕΔΥ

Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε και η ΑΔΕΔΥ σημειώνοντας: «Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ στη σημερινή (χτεσινή) συνεδρίασή της και με αφορμή την ποινικοποίηση της αντιπολεμικής, αντιιμπεριαλιστικής δράσης του μέλους της Δημήτρη Αγκαβανάκη, που ως στέλεχος του ΠΑΜΕ εκδήλωσε την αντίθεσή του στον πόλεμο στο ΙΡΑΚ, επισημαίνει: Ο αντιιμπεριαλιστικός αντιπολεμικός αγώνας είναι καθήκον του εργαζόμενου και πολύ περισσότερο του κάθε συνδικαλιστή. Αυτός ο αγώνας είναι απαράδεκτο να ποινικοποιείται και να διώκεται. Η ΕΕ απαιτεί να σταματήσει κάθε ενέργεια δίωξης μιας τέτοιας δράσης. Οι εργαζόμενοι σ' αυτή την κατεύθυνση να ενεργοποιηθούν και να αναπτύξουν αποφασιστικό ρόλο».

Συμπαράσταση από την ΕΕΔΥΕ

Επίσης η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγωνιστή του ΠΑΜΕ Δημήτρη Αγκαβανάκη, ο οποίος κλήθηκε από την Αστυνομία για να δώσει εξηγήσεις για το κρέμασμα αντιπολεμικών πανό στην Ακρόπολη από το ΠΑΜΕ ενάντια στη δολοφονική επέμβαση των Αμερικανών στο Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ