Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
Ματαιώθηκε διαγωνισμός προμήθειας ανταλλακτικών

Ο «πόλεμος» μεταξύ ...«πράσινων» και «γαλάζιων» προμηθευτών του Δημοσίου, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Χτες, με απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη, ματαιώθηκε ο διαγωνισμός προμήθειας ανταλλακτικών για τα δικινητήρια αεροπλάνα του Λιμενικού Σώματος «Reims F - 406» (τύπου CESSNA). Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του ΥΕΝ, από την προμήθεια αυτή, «το Ελληνικό Δημόσιο θα ζημιωνόταν περί τα 300.000 ευρώ».

Σύμφωνα με το ίδιο δελτίο, «υπήρξε συστηματική και μεθοδευμένη προσπάθεια, η προμήθεια να γίνει μέσω συγκεκριμένης εταιρίας», η οποία «παρουσιαζόταν ως μοναδικός και αποκλειστικός προμηθευτής των συγκεκριμένων ανταλλακτικών». Μάλιστα, κατά το ΥΕΝ, υπήρξαν πολλές παρατηρήσεις και ερωτηματικά για τις απαιτήσεις της εταιρίας. Σε σύσκεψη που έγινε με τον Μ. Κεφαλογιάννη, διαπιστώθηκε «η ύπαρξη - όπως αναφέρεται - επιστολών - προσφορών από εναλλακτικό προμηθευτή», ο οποίος ήταν ο αντιπρόσωπος της CESSNA στην Ελλάδα και οι προσφορές του ήταν πιο συμφέρουσες.

Οι επιστολές του εναλλακτικού προμηθευτή, αν και αρχικά είχε καθοριστεί από την αρμόδια Υπηρεσία να συζητηθούν και είχαν οριστεί και εκπρόσωποι της Υπηρεσίας για να ενημερωθούν σχετικά, στη συνέχεια έγινε προσπάθεια να αποκρυφτούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ