Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
Εχουν θέση όλοι οι εργαζόμενοι

Στις εγκαταστάσεις των «Ελληνικών Πετρελαίων» στον Ασπρόπυργο περιόδευσε χτες ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Την πρόσκληση αγώνα του Κόμματος προς όλους τους εργαζόμενους απηύθυνε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη χτεσινή περιοδεία του στις εγκαταστάσεις των «Ελληνικών Πετρελαίων» στον Ασπρόπυργο και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του Κόμματος στις 9 του Οκτώβρη.

Μιλώντας το στέλεχος του Κόμματος σε συγκεντρώσεις των εργαζομένων του διυλιστηρίου, αλλά και των εργολάβων που αλωνίζουν στο χώρο, τόνισε ότι το ΚΚΕ διοργανώνει αυτό το συλλαλητήριο, κλιμακώνοντας τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ψευτοαντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ και στις επιλογές της πλουτοκρατίας. Σ' αυτό το συλλαλητήριο, τόνισε, «έχουν θέση και πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι, και αυτοί που παλεύουν για το δικαίωμα της δουλιάς και για δουλιά με δικαιώματα, και αυτοί που εναντιώνονται στις ιδιωτικοποιήσεις, και αυτοί που υπερασπίζονται τα κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα, και αυτοί που διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και αυτοί που κατανοούν την ανάγκη του αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία».

«Είναι μια λαϊκή κινητοποίηση, σημείωσε στη συνέχεια, που θα βοηθήσει παραπέρα στην ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων και του εργατικού λαϊκού κινήματος. Θα βοηθήσει να δώσουμε μάχη με ένα ενιαίο διεκδικητικό πλαίσιο». Και αυτό το πλαίσιο που καταθέτει το ΚΚΕ, επισήμανε, προβάλλει πρώτα απ' όλα την εξασφάλιση σταθερής εργασίας, ότι δεν μπορεί να είναι ο κατώτερος μισθός κάτω από 1.200 ευρώ, 6ωρο-5ήμερο-30ωρο και σύνταξη στα 50 και 55 για γυναίκες και άντρες αντίστοιχα για τα βαρέα ανθυγιεινά, αποκλειστικά δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ, δημόσια δωρεάν Υγεία - Παιδεία.


Γι' αυτό, επισήμανε, όλοι οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή και τη δράση τους να ενισχύσουν το ΚΚΕ για να μετρήσουν ουσιαστικά βήματα στον αγώνα και να μη δείξει κανένας εργαζόμενος ανοχή στην πολιτική των μισθών και συντάξεων πείνας, της υποαπασχόλησης, της έλλειψης μέτρων ασφάλειας που φέρνει καθημερινά ατυχήματα κ.ά.

«Είστε οι μόνοι που παλεύετε για μας τους εργαζόμενους»

Και αυτή η πολιτική που έχει φέρει στην ανέχεια τις εργατικές λαϊκές οικογένειες και καλεί το ΚΚΕ να μην ανεχτεί κανένας αναδείχτηκε περίτρανα στις συζητήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της περιοδείας με τους εργαζόμενους και κυρίως αυτών στους εργολάβους, οι οποίοι αυτή την εποχή που γίνεται συντήρηση του διυλιστηρίου κάνουν κυριολεκτικά παρέλαση. Μέσα από τις κουβέντες τους αναδείχτηκε ξεκάθαρα και η μεγάλη σημασία του συλλαλητηρίου του ΚΚΕ για να κατέβουν όλοι οι εργαζόμενοι στο δρόμο. Οπως χαρακτηριστικά άλλωστε φώναξε ένας εργαζόμενος στον Γ. Μαρίνο όταν απηύθυνε το κάλεσμα του συλλαλητηρίου: «Είστε οι μόνοι που παλεύετε για μας τους εργαζόμενους» και υψώνοντας ακόμα περισσότερο τη φωνή του συμπλήρωσε: «Αν παίρνουμε κάνα φράγκο παραπάνω το οφείλουμε μόνο στο ΚΚΕ και στους αγώνες του».

Μίλησαν όμως και εργάτες 50 και 55 χρονών που καθαρίζουν καζάνια για 22 ευρώ μεροκάματο και με αγανάκτηση έβαζαν το ερώτημα: «Είναι μεροκάματα αυτά που παίρνουμε; Ερχόμαστε όμως αναγκαστικά για δουλιά για να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Δεν ανεβάζουν όμως τα μεροκάματα γιατί κανένας δεν τολμάει να φωνάξει». Θα συμπληρώσει όμως κατευθείαν ο διπλανός του «ποιος να φωνάξει, αφού αν μιλήσεις για δικαιώματα, την επόμενη ημέρα ο εργολάβος σε πετάει στο δρόμο και πεινάς. Γι' αυτό όμως πρέπει να είμαστε ενωμένοι οι εργαζόμενοι, γιατί μόνο έτσι δε θα είναι ο εργοδότης ο ισχυρός, αλλά εμείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ