Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εχουν τα ίδια ... οράματα

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Στο νομοσχέδιο διαπιστώνονται προχειρότητα και αυθαιρεσίες, όπως στον ορισμό του δάσους, που όχι μόνο δεν είναι επιστημονικός, αλλά πιθανόν να προσκρούει στο Σύνταγμα και στην κοινοτική νομοθεσία». Αυτά έλεγε στις 13/11/2003 ο Ευάγγ. Μπασιάκος, τότε υπεύθυνος του τομέα Γεωργίας της ΝΔ, με αφορμή την κατάθεση του δασοκτόνου νομοσχεδίου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Λίγες μέρες μετά, η ΝΔ δεν ψήφιζε το νομοσχέδιο στη Βουλή, καταγγέλλοντας την τότε κυβέρνηση.

Προχτές, ο μέχρι χτες βράδυ υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σ. Τσιτουρίδης, δήλωσε: «Η δασική νομοθεσία εδράζεται σε έναν πρόσφατο νόμο, ο νόμος αυτός εφαρμόζεται και ήδη έχουμε καταγράψει στο διάστημα της νέας διακυβέρνησης τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει από την εφαρμογή του. Προχωρούμε πολύ σύντομα στη λήψη των αναγκαίων διευθετήσεων σε διοικητικό επίπεδο για την εύρυθμη εφαρμογή του νόμου αυτού».

Με άλλα λόγια, τον περασμένο Δεκέμβρη, το νομοσχέδιο ήταν μέχρι και αντισυνταγματικό. Τώρα, όμως, ο νόμος είναι ωραιότατος και, μάλιστα, προχωρούν «πολύ σύντομα στη λήψη των αναγκαίων διευθετήσεων ...για την εύρυθμη εφαρμογή του». Και μετά, ο Γ. Παπανδρέου λέει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει πολιτική και ...όραμα. Προφανώς, ...ντρέπεται να ομολογήσει ότι έχουν την ίδια ακριβώς πολιτική και τα ίδια οράματα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ