Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Στο δρόμο

η απάντηση

Του Ανδρέα Πετρουλάκη, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Εχει και τα «καλά» τηςη εναλλαγή τους στην κυβερνητική εξουσία. Ορισμένοι ανακαλύπτουν ότι υπάρχει και μια Ελλάδα για την οποία, όπως και ο Σημίτης, δε γνώριζαν τίποτα ως χτες.

Ξάφνου ανακαλύπτουν, έστω και μέσα από τις στατιστικές της ΕΕ, ότι τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία και ο Πολιτισμός είναι όλα αυτά τα χρόνια υποχρηματοδοτούμενοι.

Αλλά και τώρα αρνούνται να μιλήσουν για την αιτία. Και προσπαθούν να παρουσιάσουν την ΕΕ σαν τον παράδεισο από τον οποίο η Ελλάδα απλά αποκλίνει.

Κρύβοντας την κατεύθυνση - υπόδειξη της ΕΕ ότι αυτοί ακριβώς είναι τομείς που μπορούν να δώσουν κέρδη στο ιδιωτικό κεφάλαιο και σ' αυτό καλούνται να συνδράμουν οι κυβερνήσεις.

Στο κυβερνητικόμετερίζι παρουσιάζει ενδιαφέρον το πώς δεν περνάει μέρα που να μη... βελτιωθεί η ζωή μιας κάποιας κατηγορίας του πληθυσμού.

Προχτές μέτρα για τους ανέργους, χτες για τους αγρότες. Θα πείτε: χάρτινες εξαγγελίες. Μακάρι να ήταν μόνο έτσι.

Αφούοι ίδιοι είναι που ομολογούν στα «ψιλά» πως πρόκειται για μέτρα που στη μια περίπτωση εξασφαλίζουν πιο φτηνούς εργάτες και στην άλλη συγκεντρώνουν τη γη σε όλο και λιγότερα χέρια.

Για τις «αντιρρήσεις» Πολυζωγόπουλου αρκεί να του θυμίσει κάποιος πως το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση 2003- 2006» έχει υπογραφή ΠΑΣΟΚ. Οπως και τα κίνητρα στους βιομηχάνους.

Πάντωςενόσω αυτοί θα παίζουν τις κουμπάρες για τα ελλείμματα και για το ποιος είναι καλύτερος στη «δημιουργική λογιστική» καλό είναι να αρχίσουμε να παίρνουμε και κανένα μέτρο γι' αυτό που ήδη ομολογούν: Νέα παρατεταμένη λιτότητα στο όνομα των ελλειμμάτων.

Οσο για τις κάμερες που ακούνε, ε, ισχύει παλιότερη πρόταση: Οσοι περισσότεροι στους δρόμους να ομολογούν διαδηλώνοντας τα «υποχθόνια» σχέδιά τους.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ