Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 9.10.2004
Αγκάθι η «επικοινωνιακή» τακτική για την κυβέρνηση

Η αποτελεσματικότητα της «επικοινωνιακής» τακτικής της αναδεικνύεται σε «αγκάθι» για την κυβέρνηση, η οποία αναζητεί τρόπους τόσο για να ενισχύσει το υπάρχον επιτελείο υπό τον Θ. Ρουσόπουλο όσο και να συνάψει «συμμαχίες» με τα μεγάλα συγκροτήματα των ΜΜΕ, φυσικά με το αζημίωτο.

Το Μέγαρο Μαξίμου αντιλαμβάνεται ολοένα και περισσότερο την «ανάγκη» να «τα βρει» με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, που άλλοτε κατάγγελνε ως διαπλεκόμενους, προκειμένου να στηρίξει τις (αντιλαϊκές) κυβερνητικές επιλογές, ώστε να αποφύγει την «κατάρρευση» της «εικόνας» που θέλει να καλλιεργήσει για τον εαυτό της. Η κυβέρνηση διαθέτει βέβαια τα απαραίτητα «εργαλεία» για την υλοποίηση των επικοινωνιακών στόχων της, όπως η επικείμενη ρύθμιση για το «βασικό μέτοχο», η μοιρασιά της πίτας των μεγάλων έργων και του Γ΄ ΚΠΣ, οι προμήθειες στις Ενοπλες Δυνάμεις, και όχι μόνο. Αυτά τα «εργαλεία» φαίνεται ότι θα τα χρησιμοποιήσει στο έπακρο το επόμενο διάστημα...

Από την άλλη, προχωρά σε ορισμένες οργανωτικού χαρακτήρα «διορθώσεις» στο επικοινωνιακό επιτελείο, ενώ δε φαίνεται να γίνεται αποδεκτή η πρόταση του γραμματέα της ΚΕ, Ε. Μεϊμαράκη, για τη συμμετοχή του ίδιου τόσο στην Κυβερνητική Επιτροπή όσο και στο «επικοινωνιακό όργανο» που καθημερινά θα χαράσσει πολιτική και θα συντονίζει το κυβερνητικό έργο. Ο Ε. Μεϊμαράκης φέρεται να έθεσε εκ νέου αυτές τις προτάσεις του στον Κ. Καραμανλή στη συνάντηση που είχαν χτες, ενώ του πρότεινε να ξεκινήσει επαφές με όλους τους βουλευτές της ΝΔ προκειμένου να ακούσει τα «αιτήματά» τους.

«Το ζητούμενο είναι να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε όλο και πιο αποτελεσματικοί», δήλωσε όταν ρωτήθηκε αν επιμένει στη συγκρότηση του νέου επικοινωνιακού οργάνου με τη συμμετοχή του κόμματος. Παράλληλα, αποφάνθηκε ότι «ο ανασχηματισμός δεν πρόκειται να γίνει», ενώ για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «τελικά θα βρούμε πεδίο συζήτησης και συνεννόησης (σ.σ. με το ΠΑΣΟΚ), ώστε να μην πάμε σε εκλογές».

Από την πλευρά του ο Θ. Ρουσόπουλος αντιμετώπισε με επιδεικτική αδιαφορία τις επιθέσεις που δέχεται, κυρίως από το εσωτερικό του κόμματος, για την επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης: «Στη θέση που βρίσκομαι έχω μία υποχρέωση: Να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την εξυπηρέτηση ενός πολύ δύσκολου έργου. Προσπερνώ λοιπόν τα όποια σχόλια, διότι με ενδιαφέρει το έργο», δήλωσε όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα «πυρά» προς το πρόσωπό του.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του επικοινωνιακού επιτελείου, ο Θ. Ρουσόπουλος ανέφερε ότι θα συνεχίσει και μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες την καθημερινή λειτουργία του το επικοινωνιακό επιτελείο που υπήρχε με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλα τα υπουργεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ